Szerző: Bodnár Ádám

2000. június 16. 02:45

A Hewlett-Packard is Japán felé terjeszkedik

A Hewlett-Packard szembeszáll az Epson-nal és a Canon-nal, és a Softbank-kal közös e-business vállalkozásba kezd Japánban: A HP és a Softbank bejelentették közös e-commerce vállalkozásukat, ami a japán piacon fogja a HP számítógépeit, nyomtatóit, digitális fotóeszközeit valamint kéziszámítógépeit fogja értékesíteni.

A távol-keleti ország nyomtatópiacán az Epson közel 40% piaci részesedéssel dominál, míg a Canon 25%-al a második. A HP jelenleg 8%-ot tudhat magáénak ezen a pokolian gyorsan növekedő piacon: 1999-ben 45%-al több nyomtatót adtak el Japánban, mint egy évvel korábban.

Az otthoni PC-k piacán is jó eséllyel indul a Hewlett-Packard, ami az USA jelenlegi vezető gyártója az otthoni felhasználásra értékesített PC-k számát illetően, illetve a világon a harmadik legnagyobb PC-gyártója a Compaq és a Dell mögött. Japánban 1999-ben több, mint tízmillió PC-t adtak el, közel 38%-al többet, mint egy évvel korábban.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról