:

Szerző: Ady Krisztián

2000. június 14. 15:34

Sony Mavica MVC-CD1000

A Sony Electronics tegnap bejelentette a világ legelső CD-R technológiával működő fényképezőgépét, a Mavica MVC-CD1000-et. Az új kamera 3,5 hüvelykes lemezt használ, mely 156MB kapacitású. Ez mintegy 160db 1600x1200-as kép elkészítését teszi lehetővé jóval olcsóbban, mint egy flash kártya használatával, s mivel a lemezt a CD-ROM-ok, CD-R meghajtók olvassák, sokkal egyszerűbb kezelése is. Természetesen a már egyszer felírt kép nem törölhető, ez nem újraíró technológia. A kamera 2.1 megapixeles felbontásra képes, amely mellett még 10x-es optikai zoom is kényezteti a felhasználókat. A boltok polcain augusztusban láthatjuk először, 5db lemezt mellékelnek a kamera mellé, mintegy 1300$ lesz a becsült ára. A kameráról itt egy bővebb írás is olvasható, melyben megtudhatjuk hogyan is működik a lemezre írás pontosan, miképpen lehetséges a lemez lezárása nélkül is újabb és újabb képeket felvinni a médiára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.