:

Szerző: mz

2000. június 8. 20:21

Legolcsóbb Compaq-kal bírni

A Compaq NonStop Himalaya kiszolgálója a Standish Group független tanulmánya szerint a birtoklási költségek tekintetében is kiemelkedik a nagyvállalati kiszolgálók közül. A tanulmány vezető gyártók, többek között a HP, az IBM és a Sun kiszolgálóit vizsgálta meg, és olyan cégeknél készült több mint 150 interjún alapul, amelyek éves bevétele meghaladja az 500 millió dollárt.
A tanulmány szerint a Compaq NonStop Himalaya kiszolgáló a legalacsonyabb üzemen kívül töltött idővel, az alkalmazások költsége valamint az alkalmazások állásideje szempontjából is a legjobb. A kiesett tranzakciók okozta átlagos költségek növekedésével még határozottabbá válik a Compaq NonStop* Himalaya kiszolgáló elsőbbsége. A tanulmányban 50 dolláros átlaggal vettek számításba egy kiesett tranzakciót, ami reális az árukereskedelemben. Ekkor a Compaq NonStop Himalaya kiszolgáló költsége több mint 70 százalékkal volt alacsonyabb, mint a hozzá legközelebb álló versenytársáé.
A tanulmány három tényezőt említ, amelyek hozzájárultak a Compaq NonStop Himalaya kiszolgáló elsőbbségéhez a birtoklási költségek (TCO) szempontjából: a tranzakció alapú vizsgálatot, a magas rendelkezésre állást biztosító tervezést, és a sokféle alkalmazást, amelyek felügyeletéhez csupán néhány ember szükséges. A vizsgálatban részt vevő kiszolgálók között voltak a HP fürtök, az IBM Parallel Sysplex, a Sun fürtök és a Compaq TruCluster fürtök.
A Standish Group a költség-teljesítmény elemzésben a saját Tranzakció Modelljét használta, amelyet évek óta alkalmaznak, és meglehetősen pontosnak tartanak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.