Szerző: mz

2000. június 7. 21:15

e2open elektronikus piactér

A Hitachi - IBM - LG Electronics - Matsushita Electric - Nortel Networks - Seagate Technology - Solectron - Toshiba szövetség, illetve két technológiai partnerük, az Ariba és az i2 ma bejelentették, hogy létrehozták az e2open.com-ot, egy független, az egész világra kiterjedő business-to-business elektronikus piacteret. A piacon a számítástechnikai, elektronikai és a telekommunikációs ipar szereplőinek részvételére számítanak. Az új kezdeményezés az Ariba, az IBM és az i2 által biztosított technológiákon alapul.
A szándékok szerint az e2open.com elektronikus piactere cégek ezreinek nyújt találkozási lehetőséget, a legkisebbektől az óriásokig. A cégek ezentúl az Interneten keresztül tervezhetik meg ellátási, üzleti kapcsolataikat. A fenti cégek jelenlegi éves forgalma 700 milliárd dollárt tesz ki a termékek és szolgáltatások piacán.
Az e2open.com forradalmasítani az üzletkötések menetét, vélekedik Charles Childers, a Nortel Networks marketingvezetője. Teljesen egyértelmű, hogy az Internet segíti a cégeket a fogyasztói igények előzetes felmérésében, illetve javítja az együttműködést a vásárlók és a beszállítók között.
A tényleges műveletek várhatóan július közepén fognak elindulni.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról