:

Szerző: mz

2000. június 7. 20:41

Szuperszámítógép Alphákból

A High Performance Technology Inc. a Compaq kiemelkedő teljesítményű Alpha processzorait és a Linux operációs rendszert használja fel szuperszámítógépek építésére céges és állami ügyfelek részére, a "hagyományos" szuperszámítógépek árának töredékéért.
Egy interjúban Greg Lindahl, a NOAA Forecast Systems Laboratories Alpha Linux Cluster-ének tervezési vezetője ismertette, hogy miért az Alpha processzorokat választották ki a projekthez. Elmondása szerint több teszt és bechmark eredményeképpen határoztak úgy, hogy az Intel vagy az AMD processzoraival nem tudtak volna ekkora teljesítményt elérni.
A NOAA Forecast Systems Laboratories által épített Alpha Linux Cluster maximálisan 300 milliárd aritmetikai műveletet tud elvégezni másodpercenként.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.