Szerző: Ady Krisztián

2005. január 25. 11:45

Idén is megrendezik a World Cyber Games játékolimpiát

A World Cyber Games rendezőbizottsága véglegesítette és egyúttal be is jelentette annak a nyolc játéknak a nevét, amelyekben a versenyzők indulhatnak a 2005. novemberében Szingapúrban megrendezésre kerülő új cyber-világverseny döntőjén.

[HWSW] A World Cyber Games rendezőbizottsága véglegesítette és egyúttal be is jelentette annak a nyolc játéknak a nevét, amelyekben a versenyzők indulhatnak a 2005. novemberében Szingapúrban megrendezésre kerülő új cyber-világverseny döntőjén.

Új játékok

A nyolc játékból hat PC-s, kettő pedig konzolos játék. Bár a versenyen játszható játékok száma nem változott az elmúlt évhez képest, az Unreal Tournament és a Project Gotham Racing 2 helyére egy stratégiai játékot, a Warhammer 40,000: Dawn of War (Warhammer 40K), valamint egy konzol alapú akciójátékot, a Dead or Alive Ultimate-et válaszották be. Utóbbi az első akciójáték a WCG történetében.

A Warhammer 40K stratégiai játékot tavaly szeptemberben mutatták be az Egyesült Államokban, a játékot a hozzáértők a Starcraft utódjának tartják. A Warhammer 40K-t tavaly a híres amerikai magazin, a Game Spy az általa legjobbnak tartott 20 játék közé választotta.

A Dead or Alive Ultimate, a Dead or Alive sorozat legújabb része idén a konzoljátékok között kap szerepet a bajnokságban. Októberi megjelenése óta az xboxos játék elnyerte a "triple-A" besorolást és megjelenése óta világszerte nagy népszerűségnek örvend. A WCG rendezőbizottsága az akciójáték bevezetésétől azt várja, hogy a rendezvényen részt vevő játékosok száma tovább növekszik.

Selejtezők márciustól

A WCG 2005 hivatalos játékainak bejelentését követően a rendezőbizottság minden egyes játék esetében tájékoztatni fogja a World Cyber Games 2005 helyi szervezőit a szabályokról és a játék menetéről, a nemzeti selejtezők zökkenőmentes lebonyolítása érdekében, melyek márciustól kezdődhetnek meg. Az országos selejtezőkre közel 1,25 millió játékost várnak majd világszerte.


Készülődés a 2004-es hazai selejtezőn

A World Cyber Games 2004 San Francisco-i döntője volt az első a játék történetében, amelyet külföldön rendeztek, a 2005-ös, öt napos döntőre pedig Szingapúrban kerül sor, a Szingapúri Gazdasági Fejlesztési Tanács (Singaporean Economic Development Board) közreműködésével. Az ICM, a World Cyber Games központi szervezője még nagyobb hangsúlyt fektet a világ legnagyobb e-sport fesztiváljának idei döntőjére, amely egy igazi ázsiai informatikai nagyhatalom területén kerül megrendezésre. A verseny döntőjében 70 részt vevő ország 800 játékosa méri össze tudását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról