:

Szerző: mz

2000. június 6. 00:35

Itanium PlugFest

Az Intel Corporation komoly erőfeszítéseket tesz az iparág IA-64-re való felkészítése érdekében, és ennek betetőzéseként megrendezte az első PlugFestet. A PlugFestek "kísérleti terepként" szolgálnak az összesereglett tekintélyes hardver- és szoftverfejlesztők számára, ahol az Itanium processzorral működő rendszerek prototípusain tesztelhetik és állíthatják be termékeiket és technológiáikat.
Az Itanium processzor gyártását előreláthatólag 2000 harmadik negyedévében kezdik meg, és az év második felében jelennének meg az új processzoron alapuló kiszolgáló- és munkaállomás-rendszerek.
Június 5. és 9. között több mint 100 hardver- és szoftverfejlesztő lepi el az Embassy Suites szállodát az Oregon állambeli Tigardban, hogy a legújabb Itanium processzorral működő rendszerek prototípusain "háztól házig" járva teszteljék az operációs rendszerek, szoftveralkalmazások, lemezmeghajtók, egyéb részegységek és perifériák interoperabilitását. Még ennél is népesebb lesz a részvétel a szeptember 11-re kitűzött második interoperabilitási PlugFesten, ahová további számítástechnikai, távközlési és hálózattechnikai cégeket hívtak meg.
A PlugFestek a legújabb elemei annak a programsorozatnak, amelyet az Intel az elmúlt egy évben szervezett a szakma IA-64-re való felkészítését célzó nagyszabású program részeként. A program többi elemét a legfontosabb műszaki információk és fejlesztőeszközök minél előbbi és széles körű terjesztése, valamint több mint 4000 kiszolgáló- és munkaállomás-rendszer prototípusának folyamatos kiszállítása alkotja. Az Intel világszerte több mint 30 alkalmazás-megoldási központot is létrehozott, ahol az Intel mérnökei, hardver- és szoftvertervezői szomszédos laboratóriumokban dolgoznak az IA-64-re épülő alkalmazások tervezésén és beállításán. Az Itanium processzor az Intel IA-64 processzorcsaládjának első tagja, amely a 386-os processzor 1985-ben történt bevezetése óta a legjelentősebb új fejlesztés az Intel mikroprocesszor-architektúrái között. Akkoriban még évekbe telt a 32 bites számítástechnika előnyeit maximálisan kihasználó asztali PC-s operációs rendszer és alkalmazások létrehozása.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.