Szerző: mz

2000. június 5. 21:13

Bádogkutya, plasztikdög

Nem vagyok rasszista, de hogy a japán nép egy külön állatfaj, azt mindig is tudtam. Ugyan azok az ismerőseim, akik közelebbi kapcsolatba kerültek japán emberekkel, csak jót tudtak mondani róluk, meggyőződésem, hogy csak ők képesek a háziállatokat is robotokkal pótolni. (Mi is ez? Jellemző keleties lélektelenség?)

Egy japán jétékcég, a Takara ugyanis hörcsög alakú robotot mutatott be, mely ugyan még nem kapható, de a képek tanúsága szerint egy hölgy már elég jól eljátszott a kis döggel. A készülék ára 19 USD lesz.

A Dreams Come True nevű cég ugyanakkor egy amerikai gyártmányú, Tekno névre hallgató robotkutyát ismertetett meg a nagyérdeművel. A fémszínű kutyus a képen éppen egy vascsontot próbál megszerezni. A szerkezet tud járni, ugatni, szemeivel érzelmeket kifejezni, illetve tudja mozgatni a farkát és a füleit. Ára 90 USD lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról