:

Szerző: Vörös Péter

2000. június 2. 09:27

A Softbank, Japán legnagyobb Internetes befektetője tegnap 3,16 millió Yahoo részvényt adott el ...

Az ügyleten 339 millió $-t nyertek. A tegnapi eladással bezárólag. Hogy mi lett volna, ha holnap vagy a jövő héten adják el - azt persze még Aigner Szilárd sem tudná megjósolni teljes bizonyossággal (bár az időjárás a Kárpát-medence felett az évszaknak megfelelő, napos és úgy tűnik így is marad talán még egy kis ideig ... -:))
A száraz, de talán ettől még érdekesebb tények: a Softbank részesedése a Yahoo-ban még így is 22,58%-os (eddig 23,18% volt). A Softbank (meglepő, de messze el nem ítélhető módon) úgy döntött, hogy nem az amerikai gigász-portálba fektet, hanem inkább saját maga fejlesztésére, a továbblépésre költi. Ez logikus húzás. És bátor is. Ami néha meglepő egy kifejezetten befektetésekkel foglalkozó vállalatnál (főleg, ha a Felkelő Nap országáról van szó!). Az mindenesetre biztos, hogy ha így jobban fiadzik a pénzük, azért senki nem tehet a Softbank-nak szemrehányást - a Yahoo talán max. egy kicsit pironkodhatna a dolgon ... (de semmi több).
Az idén mindenesetre nem kívánnak további Yahoo-részvényeket eladni - közölte Ronald Fisher, a Softbank Global Ventures vezetője. Tavaly nyár óta a Softbank számos közös vállalat elindítását jelentette be - a cég további globális térnyerését célozva, az együttműködők között van pl. a News Corp. Internet-részlege és az ePartners. A konkrét célpontok: Nagy-Britannia, India, Ausztrália és Új-Zéland - valamint Latin-Amerika és a Közel-Kelet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.