Szerző: mz

2000. június 1. 21:00

Az Intel licenszeli telefontechnológiáját

A cég Internet Building Block Initiative név alatt futó kezdeményezése keretében bejelentette, hogy eladta internetes telefon szofvere szabadalmának licencét az internetes telefonhordozó ITXC cégnek, amely a technológiát globális szolgáltatásaiba integrálja.
Az Intel-technológia az akusztikus visszhangkiszűrés és a fejlett pufferezés együttes alkalmazásával javítja a hangminőséget, és csökkenti a késleltetést, amikor a felhasználó hívást kezdeményez egy PC-ről egy telefon vagy egy másik PC felé. Így a felhasználó számára a hagyományos áramkörkapcsolt telefonálást megközelítő hangminőséget biztosít. A technológia méri a hálózatban fellépő késleltetést, majd ennek megfelelően változtatja a puffer méretét, hogy kiegyenlítse a késést. Az ITXC az Intel-szoftvert webtalkNow szolgáltatásába integrálja.
Az Internet-telefónia széles körű elterjedésének egyik nagy akadálya a különféle hálózatok együttműködési lehetőségének hiánya. Mind az Intel, mind az ITXC tagja az International Multimedia Teleconferencing Consortium-nak (IMTC), egy olyan ipari csoportnak, mely több, mint 150 céget fog össze, célja nyitott, együttműködésre alkalmas ipari specifikációk készítése. Az Intel Internet-telefónia szoftvere kompatibilis az IMTC által e területre kifejlesztett iNOW! szabvánnyal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról