:

Szerző: mz

2000. május 28. 22:29

Vírus az önéletrajzban

Az F-Secure Corporation bejelentette, hogy ügyfeleit képes megvédeni a Melissa.BG vírustól, mely Resume néven válhat ismertté.
A vírust péntek délután fedezték fel, látszólag marketingigazgatóknak, menedzsereknek szól, önmagát szakmai önéletrajznak tünteti fel. A megfelelő frissítést az F-Sercure honlapjáról lehet letölteni. (www.F-Secure.com)
Ha a címzett megnyitja az önéletrajzi dokumentumot, mely csatolt fájlként érkezik, egy makrovírus aktivizálódik, mely a Microsoft Outlook címlistájának minden címére továbbküldi a levelet. Amikor a felhasználó bezárja a dokumentumot, a vírus megpróbálja letörölni az összes dokumentumot és rendszerfájlt a helyi, hálózati és megosztott meghajtókon egyaránt.
A vírust tartalmazó levél témája: Resume - Janet Simons
Tartalma: Director of Sales/Marketing,
Attached is my resume with a list of references contained within. Please feel free to call or email me if you have any further questions regarding my experience. I am looking forward to hearing from you.

Sincerely,
Janet Simons.
Attachment: Explorer.doc

A várakozások szerint a vírus nem fog különösebben elterjedni, mivel a hétvége ideje alatt lelepleződött, hétfőn, munkakezdéskor már felkészülten lehet fogadni. Gondolom angol tartalma miatt hazánkban még kevésbé fog károkat okozni, hiszen feltűnő, ha valaki kéretlenül és kizárólag angol nyelvű kísérőlevéllel elküld egy önéletrajzot a címünkre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.