Szerző: Bizó Dániel

2004. február 27. 09:52:47

A Nokia és a Motorola visszautasítja a szolgáltatók vádaskodásait

Jorma Ollila
Jorma Ollila
[Financial Times] Jorma Ollila, a Nokia elnök-vezérigazgatója a 3GSM rendezvényen visszautasította a mobilszolgáltatók kedden elhangzott vádaskodásait.

Amint arról hírt adtunk, a Cannes-ban megrendezésre kerülő 3GSM csúcstalálkozón Arun Sarin, a Vodafone vezérigazgatója a T-Mobile és más mobilszolgáltatók képviselőivel egyetemben a készülékgyártókat okolták a harmadik generációs mobilszolgáltatások elindulásának csúszásáért.

Ollila állítása szerint a szolgáltatók hálózatai nem álltak készen a készülékek megfelelő tesztelésére. Véleménye szerint a telefonok tömeges biztosítására, érthető okok miatt kissé több időre van szükségük, utalva ezzel a fejlesztés nehézségeire, komplexitására.

A Motorola mobiltelefonokért felelős európai elnöke szintén megvédte készülékeik minőségét. A Nokia vezérével egybehangzóan az év második felére ígérik fejlett, a GMS mobilokkal méretben és súlyban is versenyképes UMTS telefonjaikat.

Az európai távközlési vállalatok eurómilliárdokat öltek a harmadik generációs UMTS koncessziókba, melytől bevételeik rohamos növekedését várták. A hálózat kiépítéshez szükséges újabb hatalmas befektetés, a hiányzó 3G-képes készülékek és a vásárlók langyos reakciója azonban kétségbe vonta a beruházások indokoltságát. A tőke megtérülési rátájának drámai visszaesése az összeg nagysága miatt erősen frusztrálja a telekomok tulajdonosait, ezért a vezetők, érthető okok miatt, megpróbálhatnak bűnbakot keresni.

A 3GSM World Congress a világ mobiltávközlésben érdekelt szereplők vezetőinek nyújt fórumot, hogy elmondhassák, megvitathassák elképzeléseiket az iparág jövőjével kapcsolatban. A találkozónak első alkalommal adott otthont Cannes.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 26. 15:18

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.