Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 11. 17:14

Hét új Rio audiolejátszó jelent meg

A Rio ma nem kevesebb, mint hét új audiolejátszót jelentett be. Amint az ismert, a lejátszókat gyártó SONICblue csődje után a Rio részleget a Marantz és Denon szórakoztatóelektronikai termékekről ismert japán D&M Holdings vásárolta fel. A megújult Riónak ez az első jelentős termékbemutatója, az esemény kapcsán a vállalat weboldala is teljesen megújult.

A Rio ma nem kevesebb, mint hét új audiolejátszót jelentett be. Amint az ismert, a lejátszókat gyártó SONICblue csődje után a Rio részleget a Marantz és Denon szórakoztatóelektronikai termékekről ismert japán D&M Holdings vásárolta fel. A megújult Riónak ez az első jelentős termékbemutatója, az esemény kapcsán a vállalat weboldala is teljesen megújult.

A Rio Karma egy 20 Gbyte kapacitású merevlemezzel felszerelt digitális audiolejátszó, amely az MP3, WMA és az Ogg Vorbis formátumú anyagok megszólaltatására egyaránt képes. A készülék érdekessége, hogy a hozzá adott dokkolóállomás Ethernet-illesztővel is rendelkezik, így a hálózaton keresztül is másolhatunk rá anyagokat. Természetesen a Karma USB2.0 csatlakozóval is rendelkezik.


Rio Karma

A Karma 160x128 pixel felbontású kijezője 16 szürkeárnyalat megjelenítsére képes. A gyártó állítása szerint a beépített lítium-ion akkumulátor akár 15 órán át is képes működteti a lejátszót, amely 68x76x22 milliméter méretű és csupán 170 grammot nyom. A Rio Karma 399 dollárért lesz kapható.


Rio Nitrus

A Rio Nitrus egy meglehetősen újszerű konstrukció, ugyanis az audioállományokat egy 1,5 Gbyte kapacitású mini merevlemezről olvassa be. A Nitrus LCD-kijelzője monokróm és 96x64 pixel felbontású. A 76x61x15 milliméter méretű és 62 gramm tömegű lejátszó várható bolti ára 299 dollár. Természetesen ez a lejátszó is USB2.0 felületen csatlakoztatható a számítógéphez.


Rio Chiba

A Rio Chiba egy beépített FM-rádióval rendelkező aprócska lejátszó, amely gyárilag 128 vagy 256 Mbyte memóriát tartalmaz, azonban ezt SD/MMC memóriakártyával bővíteni lehet. A készülékre a fájlokat USB2.0 csatlakozón töltheti fel a felhasználó. A Chiba 128 Mbyte-os verziója 169 dollárba kerül, a 256 Mbyte-os kivitelért 199 dollárt kér a Rio. A Chiba kijelzője monokróm, a felbontása 96x64 pixel. A lejátszó 68x61x20 milliméter méretű és 56 grammot nyom. Egy AAA elemről 18 óra folyamatos működést garantál a gyártó.


Rio Fuse

A Fuse egy aprócska MP3-lejátszó, amely egyben USB-s adattárolóként is használható. A beépített LCD-kijelzővel rendelkező készülék csak 128 Mbyte kapacitású kivitelben lesz kapható, mégpedig 129 dolláros áron. A gyártó állítása szerint a Fuse egy AAA elemről akár 18 órán át képes folyamatosan működni. A lejátszó 88x38x17 milliméter méretű és mindössze 37 grammot nyom.


Rio Cali

A Rio Cali a jelenleg is piacon levő Rio S30S utódjának számít. Az elsősorban sportos felhasználásra szánt, ütésálló házba szerelt lejátszó 128 vagy 256 Mbyte kapacitású kivitelben kerül piacra, de a memóriát SD/MMC kártyákkal akár 768 Mbyte-ig is bővítheti a felhasználó. A Rio Cali a beépített memória méretétől függően 169 vagy 199 dolláros áron lesz megvásárolható. Az FM-rádióval is ellátott készülék egy AAA elemről 18 órán át használható. A Cali 63x66x20 milliméter méretű és 56 grammot nyom.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról