Szerző: roberto

2003. augusztus 6. 12:16

LinuxWorld: a Sun is az Open Source Development Lab tagja lett

[CNET] A Sun tegnap jelentette be a San Franciscó-i LinuxWorld

[CNET] A Sun tegnap jelentette be a San Franciscó-i LinuxWorld kiállításon, hogy csatlakozott az Open Source Development Labhez (OSDL), így a szervezet mögött felsorakozott a szerverpiac mind a négy jelentős résztvevője (IBM, HP, Dell, Sun). Az oregoni székhelyű OSDL egy nonprofit szervezet, amely azoknak a linuxos fejlesztőknek kíván segítséget nyújtani, akik üzletileg is értékes szolgáltatásokkal bővítik a Linux rendszerek tudását. A fejlesztők a laborban a legújabb technikai eszközöket, vállalati kiszolgálókat ismerhetik meg, illetve a labor szellemi központ a szakemberek számára. Az elmúlt hónapban a Transmetától az OSDL-hez igazolt át maga Linus Torvalds is, a Linux kernel vezető fejlesztője, és bejelentették, hogy a szervezetnek fog dolgozni Andrew Morton, a Linux kernel jelenleg bétatesztelés alatt álló, 2.6-os ágának leendő karbantartója.

A Sun Microsystems ezüst fokozatú partnerként csatlakozott az OSDL-hez, ez az öt lehetséges fokozatból a középső, és a cég évenként százezer dollárral fogja támogatni az OSDL munkáját. A vállalat az OSDL mindkét munkacsoportjában helyet kap, az egyik csoport a Linux high-end rendszereken való futtatásának kérdéseivel foglalkozik, a másik pedig az OS telekommunikációs felhasználásával. A Sun több komoly, nyílt forráskódú projektben is részt vesz, az utóbbi évek egyik legnagyobb hatású eseménye volt amikor a cég 2000 nyarán bejelentette, hogy kiadja az akkor felvásárolt StarOffice forráskódját, amely megalapozta az OpenOffice irodai programcsomagot.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.