:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 30. 10:21

DDR500 memóriachipet jelentett be a Hynix

A koreai Hynix Semiconductor tegnap bejelentette 0,13 mikronos csíkszélességgel készülő, 256 Mbites DDR500 SDRAM chipjét, amelynek sorozatgyártása augusztusban kezdődik meg.

A koreai Hynix Semiconductor tegnap bejelentette 0,13 mikronos csíkszélességgel készülő, 256 Mbites DDR500 SDRAM chipjét, amelynek sorozatgyártása augusztusban kezdődik meg.

A vállalat közleménye szerint a chipeket elsősorban azoknak a felhasználóknak szánják, akik a lehető legnagyobb teljesítmény érdekében túlhajtják számítógépüket, illetve nem sajnálják a 10-20 százalékos árkülönbséget a villámgyors memóriákért.

A Hynix közölte, hogy azokat a DDR400 memóriachipeket értékesíti DDR500 jelzéssel, amelyek hibátlanul működnek ezen a magas órajelen is. Természetesen a DDR500 nem hivatalos JEDEC szabvány és valószínűleg soha nem is lesz az. A Hynix DDR500 chipjei FBGA, TSOP és QFP tokozásban kerülnek forgalomba.

Az utóbbi napokban több neves gyártó is bemutatott DDR500 memóriamodulokat, amelyeket elsősorban gépüket túlhajtó számítógépes játékosoknak szánnak. Július elején a Kingston, az OCZ és a Corsair is piacra dobta DDR500 memóriamodulját, amelyek közös jellemzője, hogy a magas órajelből adódó hőtermelés miatt hűtőbordával vannak felszerelve.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.