Szerző: Ady Krisztián

2003. június 06. 16:23:26

Hamarosan a Wistron gyártja az IBM felsőkategóriás ThinkPad X notebookjait

A DigiTimes információi szerint körülbelül havi 30 000 darab 12,1-os kijelzővel szerelt felsőkategóriás ThinkPad X notebookot szállít a tajvani Wistron 2003 végétől, de legkésőbb 2004 elejétől az IBM-nek. A tajvani on-line újság értesüléseit sem az IBM, sem a Wistron nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A DigiTimes információi szerint körülbelül havi 30 000 darab 12,1"-os kijelzővel szerelt felsőkategóriás ThinkPad X notebookot szállít a tajvani Wistron 2003 végétől, de legkésőbb 2004 elejétől az IBM-nek. A tajvani on-line újság értesüléseit sem az IBM, sem a Wistron nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Bár az IBM hosszú idő óta gyártat notebookokat tajvani partnereivel, ez az első alkalom, hogy felsőkategóriás, rendkívül vékony ThinkPad X notebookjait is kiadta tajvani gyártónak OEM gyártásra. Ezeket a notebookokat pillanatnyilag kizárólag az IBM Japan gyártja.

Az új megrendelés igazi áttörés a tajvani notebook-ipar számára, hiszen az ilyen modelleket eddig kizárólag csak a japán gyártócégek szerelték össze, miközben ezek a modellek alkotják a globális notebook-piac közel 30 százalékát. A Wistron pillanatnyilag is gyárt az IBM számára ThinkPad R notebookokat, a ThinkPad X gyártásához pedig jelentős segítséget vár az IBM Japántól.

Mostanáig az IBM csupán notebook-gyártása körülbelül 30-40 százalékát helyezte ki külső cégekhez. A tajvani gyártók körülbelül 7-800000 notebookot készítenek az IBM számára évente, a Wistron mellett a Quanta Computer is szállít hordozható gépeket a vállalatnak.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 14:41

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.