Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

NVIDIA nForce3: lapkakészlet Opteron processzoros munkaállomásokhoz

Barna József, 2003. április 22. 19:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az NVIDIA ma jelentette be AMD Opteron processzoros munkaállomásokhoz szánt lapkakészletét. Az egyprocesszoros rendszerekben használható nForce3 Pro feltehetően a szeptemberben várható Athlon 64 processzorhoz tervezett chipset lecsupaszított változata.

hirdetés
[HWSW] Az NVIDIA ma jelentette be AMD Opteron processzoros munkaállomásokhoz szánt lapkakészletét. Az egyprocesszoros rendszerekben használható nForce3 Pro feltehetően a szeptemberben várható Athlon 64 processzorhoz tervezett chipset lecsupaszított változata.

Az nForce3 Pro két változatban lesz hozzáférhető. Az nForce3 Pro 150 hamarosan megjelenik az Opteron mellett elkötelezett kisebb gyártók kínálatában. Az egychipes modell -- mely integrálva tartalmazza az AGP-vezérlőt és a perifériavezérlőket -- támogatja a 8x AGP interfészt, rendelkezik 10/100 Ehernet-, Ultra ATA-133-, RAID- és USB 2.0-vezérlővel, valamint egy AC'97 audikodekkel. A lapka továbbá képes egyes hálózati műveletek gyorsítására is. A szintén egychipes nForce3 Pro 250 a kisebb modell minden tulajdonságával rendelkezik, ám Gigabites hálózati vezérlőt és Serial ATA-vezérlőt is tartalmaz.

Az nForce3 Pro lapkák 3,6 Gbyte/sec sávszélességet biztosító HyperTransport buszon keresztül kommunikálnak a processzorral. A termékhez a gyártó a már megszokott egységes meghajtócsomagot kínálja majd, amely egy pakkban tartalmazza a chip által támogatott szolgáltatásokhoz szükséges drivereket. Az vállalat közleménye szerint az nForce3 Pro 150 alapú rendszereket már tesztelik a rendszerintegrátorok, míg az nForce3 Pro 250 megjelenése ősszel esedékes. A lapkára épülő alaplapokat az Asustek gyártja.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.