Szerző: Barna József

2002. november 20. 10:18

Nagyáruházakban és benzinkutaknál is kapható a Palm Zire

[WSJ] A Palm Európa-szerte áruházláncokon, sőt benzinkutakon keresztül is forgalmazza belépő szintű Zire tenyérgépét. A vállalat az értékesítési lánc kiszélesítésétől azt reméli, hogy készülékeit sikerül becsempésznie mindennapjainkba.

[WSJ] A Palm Európa-szerte áruházláncokon, sőt benzinkutakon keresztül is forgalmazza belépő szintű Zire tenyérgépét. A vállalat az értékesítési lánc kiszélesítésétől azt reméli, hogy készülékeit sikerül becsempésznie mindennapjainkba.

Korábban a Palm elektronikai és mobiltelefon-boltokon keresztül értékesítette termékeit. A Zire bejelentése kapcsán nyilvánosságra hozott új disztribúciós stratégiának megfelelően azonban a vállalat több áruházlánccal is megállapodott a Zire forgalmazásáról. Így Európában a készülék megvásárolható lesz az Asda, az Auchan és a Carrefour áruházaiban, valamint a British Petrol benzinkútjainál is.

Az európai piacon eddig csekély érdeklődés mutatkozott a Zire-höz hasonló elektronikus határidőnaplók iránt. A Palm becslései szerint az európaiak mindössze 4%-a rendelkezik ilyen készülékkel. A cég azonban azt reméli, hogy az új disztribúciós stratégiának és a 130 eurós áron megvásárolható Zire-nek köszönhetően ez a szám egy éven belül megduplázódhat.

Amint arról korábban beszámoltunk, a vállalat elsősorban azokat célozza meg a készülékkel, akik jegyzettömbökben, post-it cetliken és határidőnaplókban tartják nyilván teendőiket. A Zire reklámkampányát is ennek megfelelően tervezték meg, megahertzek és megabyte-ok helyett a Palm azt szemlélteti, hány cím, telefonszám ás időpont tárolására alkalmas a gép. Elemzők szerint azonban nehéz lesz meggyőzni az embereket, hogy jól bejáratott filofaxukat egy 100 dolláros számítógépre cseréljék.

A készülék 160x160 pixel felbontású monokróm kijelzővel és 2 Mbyte RAM-mal rendelkezik, operációs rendszere pedig a Palm OS 4.1. A számítógép processzora a Motorola 16 MHz-es Dragonball EZ chipje. A Zire 111x73x15 milliméter méretű házban kapott helyet, tömege pedig a beépített lítium-ion akkumulátorral együtt 117 gramm.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.