:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 18. 13:55

Comdex: újabb Palm OS alapú karórát mutatott be a Fossil

Az amerikai Fossil a Comdex kiállításon újabb, Palm OS operációs rendszert használó karórát mutat be, amelyet 2003 tavaszától lehet megvásárolni.

Az amerikai Fossil a Comdex kiállításon újabb, Palm OS operációs rendszert használó karórát mutat be, amelyet 2003 tavaszától lehet megvásárolni.

A Wrist PDA a Palm OS 4.1 verziójára épül, 2 Mbyte memóriát tartalmaz és háttérvilágításos, 16 szüreárnyalat megjelenítésére képes, 160x160 pixel felbontású érintésérzékeny kijelzővel rendelkezik. A 33 MHz-es Motorola DragonBall VZ processzorra épülő órát infravörös porttal is ellátták, de USB kábelt is mellékel hozzá a gyártó. Az órára előre van telepítve az Address Book, Date Book, To Do List, Memo Pad, Note Pad, Calculator és Time alkalmazás. Az órára természetesen bármilyen Palm OS szoftver feltelepíthető.

Emlékezetes, hogy a vállalat már korábban is forgalmazott karóra-méretű kéziszámítógépeket, azonban az új Wrist PDA mindenképp figyelemre méltó tulajdonsága, hogy nemcsak az adatok leolvasására van lehetőség, hanem szövegbevitelre is. Az érintésérzékeny kijelzőre az óra szíjából kihúzott aprócska "cerkával" lehet írni. A menükben a cerka mellett az óra jobb oldalán található billenőgombbal lehet fel és le navigálni, az "enter" funkció ennek a gombnak a benyomására aktivizálódik.

A Wrist PDA-t a Fextronics gyártja majd. Az óra 2003 közepétől lesz kapható a boltokban, egyelőre ismeretlen áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.