Szerző: Kovács Attila

2000. május 4. 21:15

Az iMovie szabadon letölthető a PowerBook és Power Mac G4 felhasználók számára

Az Apple bejelentette, hogy a FireWire kapuval felszerelt PowerBook G3 és Power Mac G4 számítógépek tulajdonosai ingyenesen letölthetik az iMovie szoftvert, amely mindenki számára lehetővé teszi a digitálisan rögzített video anyagok gyors és egyszerű szerkesztését.

"Hét hónap alatt az iMovie lett a legnépszerűbb digitális video-szerkesztő program," mondta Steve Jobs, az Apple elnöke. "A felhasználok igényeire válaszul, ez a szoftver most a Mac tulajdonosok még szélesebb köre számára lesz hozzáférhető."

Az iMovie szoftverrel a felhasználók a digitális kamerárol egyenesen a FireWire kapuval felszerelt iMac DV, iMac DV Special Edition, PowerBook G3 vagy Power Mac G4 számítógépbe tölthetik az elkészult jeleneteket, könnyeden szerkeszthetik és vághatják azokat, valamint feliratokat és különleges effekteket adhatnak hozzájuk. Az elkészült iMovie filmeket tárolhatják számítógépükön, vagy:

  • visszatölthetik a kamerára, hogy hagyományos TV-készüleken megtekinthessék, vagy analóg videóra átjátszhassák,
  • elmenthetik QuickTime formátumba, így felhasznalhatják az Interneten, vagy multimédia bemutatókban,
  • felhasználhatják a QuickTime Streaming Server szoftverrel, internetes műsorszóráshoz.
a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.