Szerző: Vörös Péter

2000. május 4. 10:22

Veszélyben a Corel-Inprise/Borland ügylet?

Elemzők szerint a tervezett felvásárlással kapcsolatban komoly gondok merültek fel. A két cég részvényeseinek nem nagyon tetszik az, hogy a februárban még 1,07 milliárd $ értékű egyesülés mára már 374 millió $-ra csökkent le, mivel a Corel részvényárfolyama 65%-ot csökkent a tranzakció bejelentése óta (a Corel részvényekkel fizet az Inprise/Borland tulajdonosainak). A Corel vezetése pedig úgy tűnik szintén kételkedni kezdett a felvásárlással kapcsolatban - az Inprise/Borland vezetése pedig valószínűleg újra szeretné tárgyalni a tranzakciót: ha ők utasítják el az ügyletet, akkor 29,5 millió $-os 'lelépési díjat' kell fizetniük, viszont ha a részvényesek utasítják el a felvásárlást, akkor nem kell büntetést fizetni.
Michael Cowpland, a Corel elnök-vezérigazgatója bízik az ügylet sikerében: szerinte a stratégiai alapon létrejövő egyesülés révén mindkét cég részvényesei jól járnak - aggodalomra semmi ok, a cég készpénzhelyzete sem rosszabb az elmúlt évek átlagánál. A részvényesek döntése kb. hat héten belül várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról