Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 7. 14:17

A Palm belmutatta Zire névre hallgató olcsó kéziszámítógépét

A Palm ma bemutatta mindössze 99 dollárba kerülő, belépő szintű kéziszámítógépet. A Zire névre keresztelt modellről korábban már számos előzetes információ és pletyka látott napvilágot.

A Palm ma bemutatta mindössze 99 dollárba kerülő, belépő szintű kéziszámítógépet. A Zire névre keresztelt modellről korábban már számos előzetes információ és pletyka látott napvilágot.

A vállalat elsősorban azokat célozza meg a géppel, akik jegyzettömbökben, post-it cetlikben és határidőnaplókban tartják nyilván teendőiket. A készülék reklámkampányát is ennek megfelelően tervezték meg, megahertzek és megabyte-ok helyett a Palm azt személteti, hány cím, telefonszám ás időpont tárolására alkalmas a gép. Elemzők szerint azonban nehéz lesz meggyőzni az embereket, hogy jól bejáratott filofaxukat egy 100 dolláros számítógépre cseréljék.

Júniusban a Palm ideiglenes vezérigazgatója, Eric Benhamou úgy nyilatkozott, hogy a korábban számos fogyasztói elektronikai termék -- például a DVD-lejátszók vagy a hordozható zenelejátszók -- esetében a 100 dolláros lélektani határ megközelítése jelentette egy termék sikersorozatának kezdetét. A Zire gépek megtalálhatók lesznek minden nagyáruházban, mégpedig a legfeltűnőbb helyeken. Szakértők szerint a Zire lehet a karácsonyi bevásárlószezon egyik slágere.

A készülék 160x160 pixel felbontású monokróm kijelzővel és 2 Mbyte RAM-mal rendelkezik, az operációs rendszere pedig a Palm OS 4.1. A számítógép processzora a Motorola 16 MHz-es Dragonball EZ chipje. A Zire 111x73x15 milliméter méretű házban kapott helyet, a tenyérgép tömege a beépített lítium-ion akkumulátorral együtt 117 gramm.

Október 28-án a cég két további modellt mutat be, az egyik (Tungsten) már a Palm OS 5 operációs rendszert használja, a másik pedig egy GSM/GPRS képességekkel felruházott "okos" mobiltelefon lesz. Todd Bradley szerint a "Veld" névre hallgató okostelefon elsősorban a GPRS adatátvitelre lesz kihegyezve, ezért nem rendelkezik hangszóróval és mikrofonnal, bár headset segítségével azért használható lesz hanghívásra is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.