:

Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 30. 11:56

A Dell Malajziába költözteti notebook-gyártó részlegét

A Dell a tervek szerint bezárja austini (TX, USA) notebook-összeszerelő üzemét és a malajziai Penangba telepíti a gyártást -- állítják belsős források.

A Dell a tervek szerint bezárja austini (TX, USA) notebook-összeszerelő üzemét és a malajziai Penangba telepíti a gyártást -- állítják belsős források.

A döntés elsősorban az észak-amerikai kiskereskedelmi piacra szánt készülékekkel kapcsolatos logisztikai teendőket érinti, ugyanis így a három tajvani beszállító (Quanta, Compal, Wistron) által legyártott fődarabokat először Malajziába kell szállítani, ahol megtörténik a készülékek végső összeszerelése, illetve a szoftverek telepítése. A notebookok csak ezután érkeznek a kiskereskedőkhöz.

A Dell elhatározása csalódást jelent a tajvani notebook-gyártók számára, akik titkon abban reménykedtek, hogy komplett készülékeket szállíthatnak az amerikai cégnek. A Dell idén már több gyártóval tárgyalt hordozható PC-k közvetlen szállításáról, azonban a vállalat jelezte a tajvani cégeknek, hogy ez még legalábbi 1-2 évig nem történik meg.

Belsős források szerint a maláj kormány igen erőteljesen lobbizott az ügylet létrejötte mellett, ugyanis a Dell megrendelése jelentősen növeli az ország exportját és számos munkahelyet teremt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.