Szerző: Vörös Péter

2002. július 29. 14:17

Egyre több jel utal arra, hogy a Dell belép a kéziszámítógép-piacra

[CNET] A Dell várhatóan még az idén belép a kéziszámítógép-piacra egy olyan PDA-val, amelyet egy tajvani szerződéses gyártó fog készíteni -- közölte Walter Winnitzki, a First Albany egyik elemzője, aki szerint a cég olyan gyártót keres, amely 1,5 millió készüléket gyártana számára.

[CNET] A Dell várhatóan még az idén belép a kéziszámítógép-piacra egy olyan PDA-val, amelyet egy tajvani szerződéses gyártó fog készíteni -- közölte Walter Winnitzki, a First Albany egyik elemzője, aki szerint a cég olyan gyártót keres, amely 1,5 millió készüléket gyártana számára.

Különböző forrásokra hivatkozva Winnitzki kijelentette, hogy a Dell a tajvani Compalhoz fog fordulni az eszköz gyártásával kapcsolatban, az értékesítés várhatóan még az ősszel elindul. Az értesülések szerint a PDA operációs rendszere a Microsoft Windows CE/Pocket PC egyik változata lesz.

Winnitzki elmondta, hogy az eszköz, illetve a további eszközök várhatóan mobiltelefon/PDA hibridek lesznek, hasonlóan a HP nemrég bejelentett Jornada 928-asához vagy a Handspring Treóhoz.

Az utóbbi hetekben egyre több híresztelés látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a Dell tervezi a kéziszámítógép-piacra történő belépést.

Amint arról már írtunk korábban, Dellhez közelálló források júniusban azt hozták nyilvánosságra, hogy bár semmiféle döntés nem született az ügyben, a cég egy ideje értékeli egy kommunikátor-jellegű kéziszámítógép gyártását, amely egyesíti a mobiltelefon és a PDA funkciókat, csakúgy, mint a Handspring Treo.

A Dell vezetői ezzel együtt nem túl optimisták a kéziszámítógép-piaccal kapcsolatban, mondván: az eladások még mindig alacsonyak és szétszórtak.

Azonban a világ második legnagyobb PC-gyártója már egy ideje próbálkozik új piacokra történő belépéssel annak érdekében, hogy segítse a növekedést. A Dell vezetői kijelentették, hogy a vállalat várhatóan még az idén belép a nyomtatópiacra. Ezenkívül olyan új területeken is elindult már a cég, mint a kivetítők.

Mike Maher, a Dell szóvivője pénteken elmondta, hogy a Dell fontolóra veszi a saját PDA-k gyártását "számos más olyan termékkel együtt, amelyek kapcsolódnak az általunk már árult termékekhez".

Nem ez az első alkalom, hogy a vállalat a PDA-piac felé kacsingat. James Schneider, a Dell pénzügyi vezérigazgatója januárban elmondta, hogy a cégnél korábban volt egy részleg, amely tanulmányozta a kéziszámítógép-piacot, de ezt 2001 elején megszüntették.

A Dell jelenleg többek között Palm, Handspring, Sony, Casio és Research In Motion (RIM) kéziszámítógépeket értékesít viszonteladóként.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról