Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. július 22. 11:53

Minisztériumi programok a Sziget Fesztiválon

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) alapvető küldetése, hogy elősegítse az információs társadalom kiépülését, és felkészítsen a technológiai forradalom nyomán kialakuló társadalmi és kulturális változásokra. Ennek jegyében az IHM 2002. július 31. és augusztus 6. között a Sziget Fesztivál on folyamatosan önálló sátrat üzemeltet. A program naponta változó tematika alapján bemutatja az internet, illetve a számítástechnika széleskörű felhasználási lehetőségeit, szerepét a gazdaság, a mindennapok, a kultúra és a művészet területein.

[HWSW] Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) alapvető küldetése, hogy elősegítse az információs társadalom kiépülését, és felkészítsen a technológiai forradalom nyomán kialakuló társadalmi és kulturális változásokra. Ennek jegyében az IHM 2002. július 31. és augusztus 6. között a Sziget Fesztiválon folyamatosan önálló sátrat üzemeltet. A program naponta változó tematika alapján bemutatja az internet, illetve a számítástechnika széleskörű felhasználási lehetőségeit, szerepét a gazdaság, a mindennapok, a kultúra és a művészet területein.

A Net.rét programhelyszín az internettel kapcsolatban álló médiaszemélyiségek, társadalomtudósok, kutatók előadásai, fórumai mellett számos cégnek, intézménynek, civil szerveződésnek nyújt bemutatkozási lehetőséget. Emellett a Minisztérium támogatásával a Sziget.hu sátorban a nap 24 órájában 100 gépen érhető el ingyenesen az internet a Fesztivál látogatói számára.

A Fesztivál ideje alatt működő IHM sátor programja minden nap 15.00 órától 20.00 óráig tart, és az alábbi tematikus napok szerint alakul:

Július 31. szerda: e-Magyarország nap: előadások a témakörök szakértőitől internetes információs szabadságról és kormányzati átláthatóságról, a hírközlés helyzetéről az EU-csatlakozás előtti pillanatban, az e-demokrácia lehetőségeiről, az internetes tartalomszabályozásról.

Augusztus 1. csütörtök: Roma nap az Oktatási Minisztérium támogatásával: roma művészek és zenekarok produkciói, roma civil szervezetek és honlapok bemutatkozása

Augusztus 2. péntek: e-Kultúra nap: György Péter a Nemzeti Digitális Archívumról, digitális könyvtárak, irodalmi adattárak, digitális akadémiák, WEB-művészek Londonból

Augusztus 3. szombat: Művészet & média nap: Magyar Nemzeti Galéria, C3, digitális online tv prezentációi, előadások a netfüggőségről

Augusztus 4. vasárnap: Esélyegyenlőség nap: média-lehetőségek vakoknak, mozgássérülteknek, női internetes portálok bemutatkozása

Augusztus 5. hétfő: Civil nap a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatásával

Augusztus 6. kedd: e-üzlet nap a Gazdasági Minisztérium támogatásával

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról