Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 1. 18:15

Lassan, de biztosan növekszik a félvezetőpiac

A globális félvezetőpiac májusban 11,37 milliárd dollár volt, amely 2,8 százalékkal múlta felül az áprilisi szintet -- jelentette a Semiconductor Industry Association (SIA).

A globális félvezetőpiac májusban 11,37 milliárd dollár volt, amely 2,8 százalékkal múlta felül az áprilisi szintet -- jelentette a Semiconductor Industry Association (SIA).

A növekedés elsősorban a távol-keleti régiónak köszönhető, ahol a félvezetők eladásai 4,8 százalékkal nőttek. A SIA jelentése szerint a távol-keleti régió immár a világ félvezetőpiacának 37 százalékát teszi ki.

Félvezetőeladások alakulása (mrd dollár)

"A lassú, de biztos növekedés tovább folytatódott májusban és a félvezetőpiac második negyedéves növekedése várhatóan megfelel múlt havi előrejelzésünkek és mintegy 4,7 százalék lesz" -- mondta George Scalise, a SIA elnöke. "Bár a számítástechnikai szektor gyengélkedik, az összes többi, beleértve a vezeték nélküli és szórakoztatóelektronikai termékeket, továbbra is jól szerepelnek" -- mondta Scalise. "Ennek a növekedésnek a hátterében a flash memóriák, digitális jelfeldolgozó processzorok, ASIC (application specific integrated circuit) termékek és analóg áramkörök állnak."

A SIA előző hónapban tette közzé évközi előrejelzését, amely szerint fellendülés van folyamatban. 2002-re a félvezetőpiac 3,1 százalékos növeledését várják, azonban jövőre már 23,2 százalékkal, 2004-ben pedig 20,9 százalékkal fognak növekedni a félvezetőeladások -- véli a SIA.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról