Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 19. 09:55

Ma jelenik meg a Hewlett-Packard vezeték nélküli kommunikációra is felkészített Jornada kéziszámítógépe

[CNET] A Hewlett-Packard várhatóan ma mutatja be vezeték nélküli kommunikcióra felkészített Jornada kéziszámítógépét, a 928 WDA (Wireless Digital Assistant) modellt.

[CNET] A Hewlett-Packard várhatóan ma mutatja be vezeték nélküli kommunikcióra felkészített Jornada kéziszámítógépét, a 928 WDA (Wireless Digital Assistant) modellt.


A Pocket PC Phone Edition felhasználói felülete

A készüléket a Pocket PC Phone Edition operációs rendszer működteti, amelyet szintén a mai napon tervez bejelenteni a Microsoft. Az új Jornada modell GSM telefonként is használható, az adatátvitelre a GPRS szabványt használja.

A Hewlett-Packard csupán az egyik kéziszámítógépgyártó, aki vezeték nélküli adatátviteli képességekkel ruházza fel készülékét, azonban a Pocket PC 2002 platformot használó gyártók közül az első. A Palm OS operációs rendszert használó készülékek közül már kettő is kapható -- a Palm i705 és a Handspring Treo.

A hangtárcsázással is felruházott készülék segítségével telefonálni és SMS-t küldeni is lehet. Természetesen a beépített Pocket Internet Explorer segítségével böngészhető az internet, a Pocket Outlook pedig egy teljes körű levelezőprogramként funkcionál.

A Jornada 928 elsőként Európában és Ázsiában lesz kapható, az amerikai változat megjelenésére 2002 végéig kell várni. A készülék illetve a hozzá kapcsolódó szolgáltatások árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A hírek szerint a Jornada 928 az Intel StrongARM SA-1110 processzorra épül és 64 MByte memóriát tartalmaz majd. A CompactFlash Type 1 bővítőcsatlakozóval ellátott készülek beépítet lítium-polimer akkumulátor táplálja. A Jornada 928 mérete 17x78x137mm, a tömege pedig 190 gramm.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról