Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 10. 15:04

Megkezdődött a Gran Turismo PC-s változatának fejlesztése

A PlayStation legsikeresebb autós játékát, a Gran Turismo sorozatot fejlesztő Poliphony Digital a széria negyedik része mellett megkezdte a PC-s változat fejlesztését is.

A PlayStation legsikeresebb autós játékát, a Gran Turismo sorozatot fejlesztő Poliphony Digital a széria negyedik része mellett megkezdte a PC-s változat fejlesztését is.

A "Gran Turismo Professional" névre hallgató PC-verzióról egyelőre semmit nem lehet tudni, mindenestre valószínűnek tűnik, hogy a program alapjául a PlayStation 2-re írt Gran Turismo 3 szolgál majd.

A konzoljátékok PC-re való átültetése lényegesen bonyolultabb feladat, mint a PC-s játékok PlayStation-változatának elkészítése. Jó példa erre a Final Fantasy sorozat, amelynek az eredeti verzióját a Squaresoft készíti, a PC-s portokat azonban külső cégek végzik.

A Gran Turismo esetében a PC-verziót is a Poliphony készíti, ami azért jól hangzik. A hírek szerint a textúrák, az autók és a fizikai modell egy-az-egyben átkerül a PC-s változatba. Bár a Gran Turismo 4 már internetes többjátékos támogatást is tartalmaz majd, a PC-s kiadás alapjául szolgáló GT3 ezt még nem tartalmazza, ezért valószínűleg a PC-s változatból kimaradnak az internetes versenyek.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.