Szerző: Vörös Péter

2002. január 7. 10:37

A Philips Electronics tagadja, hogy fel akarná vásárolni az Infineon Technologiest

[CNET, Reuters] A holland Philips Electronics NV tagadja azokat a találgatásokat, melyek szerint a cég fel kívánja vásárolni a német Infineon Technologiest, és azt is közölték, hogy nincs tudomásuk arról, hogy a német cég fel szeretné vásárolni a Philipset.

[CNET, Reuters] A holland Philips Electronics NV tagadja azokat a találgatásokat, melyek szerint a cég fel kívánja vásárolni a német Infineon Technologiest, és azt is közölték, hogy nincs tudomásuk arról, hogy a német cég fel szeretné vásárolni a Philipset.

A piaci spekulációk Amszterdamban és Milánóban terjedtek el, elemzők szerint azonban semmilyen tényszerű alapjuk nincs, minthogy vajmi kevés az esély arra, hogy a Philips meg szeretné venni az Infineon DRAM chipgyárait -- a másik oldalon pedig az Infineonnak egyszerűen nincs annyi pénze, hogy felvásárolja a Philipset.

A Philips piaci értéke 36,17 milliárd $, míg az Infineoné 15,4 milliárd $.

Az elemzők kételkednek abban, hogy a Philips (Európa harmadik legnagyobb félvezetőgyártója) fel szeretné vásárolni az Infineont (Európa második legnagyobb félvezetőgyártóját), mivel a német cég portfoliójának középpontjában a DRAM memóriachipek állnak.

Ben Geerts, a Philips egyik szóvivője szerint "abszurdum ez a spekuláció", míg Andre Manning, a Philips egy másik szóvivője szerint "nem tudunk olyasmiről, hogy az Infineont érdekelné a Philips". Az Infineon nem kommentálta a spekulációkat.

Tavaly jelentősen csökkentek a félvezetőipari részvények, az utóbbi napokban azonban némi javulás tapasztalható: a Semiconductor Industry Association (SIA) szerdán arról számolt be, hogy a globális félvezetőforgalom nőtt novemberben, egyes elemzők szerint már elindult az iparág fellendülése.

Az Infineon decemberben közölte, hogy a cég továbbra is nyitva áll DRAM-gyártókkal történő együttműködésre, miután az együttműködési tárgyalások eredménytelenül végződtek a Toshibával.

Navdeep Sheera, a Schroder Salomon Smith Barney egyik elemzője szerint a Philips soha nem függött olyan félvezetőipari termékektől, mint amilyen a DRAM, így nehéz elképzelni azt, hogy a cégnek érdekében állna az Infineon felvásárlása.

Sheera úgy véli, hogy ha az Infineon DRAM és nem DRAM üzletágai külön lennének, akkor lehetne potenciális szinergia a Philips és a nem DRAM üzletág között. Sheera szerint sokkal nagyobb az esély arra, hogy a Philips egy kisebb akvizíciót hajt végre, mégpedig Európa helyett az USA-ban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.