:

Szerző: Vörös Péter

2001. november 22. 13:48

A Gateway optimista az ünnepi szezont illetően

[Bloomberg] Ted Waitt, a Gateway, az USA második legnagyobb közvetlen PC-értékesítő cégének elnök-vezérigazgatója szerint a fogyasztók kiadásai a várakozásoknál jobban alakulnak.

[Bloomberg] Ted Waitt, a Gateway, az USA második legnagyobb közvetlen PC-értékesítő cégének elnök-vezérigazgatója szerint a fogyasztók kiadásai a várakozásoknál jobban alakulnak.

Waitt egy interjúban elmondta, hogy "azt látjuk, hogy a fogyasztói tevékenység egészséges szinten van, ami növeli az optimizmust azzal kapcsolatban, hogy a gazdaság inkább előbb, mint utóbb fog fellendülni". Waitt meglehetősen optimista az ünnepi szezonnal kapcsolatban.

A PC-eladások meglehetősen rosszul alakultak a tavalyi év harmadik negyedéve óta, és a legtöbb előrejelzés arra utalt, hogy a helyzet jelentősen romlani fog a szeptember 11-i események után. Ennek ellenére a múlt héten a Gateway két nagy riválisa, a Hewlett-Packard és a Dell is jelentős októberi forgalomról számolt be.

A Gateway immár a negyedik negyedévet zárta veszteséggel, a cég az év nagy részét átszervezésekkel töltötte a költségek csökkentése érdekében. Ez utóbbi keretében a cég kivonult az európai és az ázsiai piacokról. A Poway (Kalifornia) központú cég október 18-én közölte, hogy fenntartja azt az előrejelzést, miszerint az adózás előtti eredményt nézve a negyedik negyedévben már nyereséges lesz a vállalt. Ezt a cég többek között új szolgáltatások bemutatásával tervezi elérni.

Az év elején arra számítottak az elemzők, hogy a Microsoft új operációs rendszere, a Windows XP meglendíti a PC-eladásokat. A PC-gyártók szeptemberben kezdték el a Windows XP-vel felszerelt PC-k árusítását, de egyelőre úgy tűnik, ez nem adott különösebb lökést az eladásoknak, mondta Waitt, aki szerint a cég sikere a saját kezében van: "Nem számítunk arra, hogy az XP különösebben nagy lendületet adna eladásainknak".

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 20:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.