:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 18. 10:22

A Visa programot indít az internetes vásárlások biztonságának növelésére

[Mmd] A Visa International ma bejelentette, hogy

[Mmd] A Visa International ma bejelentette, hogy igazgatótanácsa jóváhagyta az online fizetések biztonságát fokozó, globális Visa fizetéshitelesítési program (Visa Authenticated Payment Program) elindítását.

A világ valamennyi országára kiterjedő, átfogó Visa-program az internetalapú fizetések védelmét szolgálja. A csalások és a vitatott elektronikus kereskedelmi tranzakciók számát visszaszorítani hivatott kezdeményezés a vásárlói bizalom növelése érdekében lehetővé teszi, hogy a fogyasztók teljes körű kontrollal rendelkezzenek fizetőkártyájuk használata felett.

A fizetéshitelesítési programnak köszönhetően a kártyabirtokosok nagyobb védelmet élvezhetnek online vásárlásaik során, hiszen a kibocsátó bankok a fizetési tranzakció lebonyolításakor hitelesíteni tudják ügyfeleiket (pl. jelszó vagy a kártyabirtokos által bevitt más azonosító ellenőrzésével), az elektronikus kereskedőt pedig valós időben tájékoztatják arról, hogy a plasztikkal vásárló valóban az igazi kártyabirtokos-e.

A programba bekapcsolódó elektronikus kereskedők jobban tudják értékesíteni árucikkeiket a mintegy egymilliárd Visa-kártyabirtokos körében. Biztosak lehetnek benne, hogy a virtuális üzletükben eladott portéka ellenértéke megérkezik számlájukra, hiszen a kártyabirtokos személyazonosságát kibocsátó bankja érvényesen igazolta, az általa kezdeményezett tranzakciót pedig jóváhagyta. A visszaélések és a vásárlói reklamációk gyakoriságának csökkentése és a fogyasztók online vásárlás iránti bizalmának erősítése révén, az új biztonsági eljárás az elektronikus kereskedők eladásainak fellendülését vonja maga után.

"A Visa kereskedelmi ösztönzőkkel párosuló, rugalmas technológiai opciók révén szeretné előmozdítani a fizetéshitelesítési program mielőbbi elterjedését. A program eredményeképpen a Visa a fizikai és az internetes tranzakciók világában egyaránt a fogyasztók preferált fizetési márkája marad" - nyilatkozta Radu P. Obreja, a Visa International CEMEA régiójáért (Közép Európa, Közel-Kelet és Afrika) felelős elnökhelyettese.

Az új kezdeményezés rugalmas technológiai opciók, oktatás valamint kiterjedt üzleti konstrukció segítségével növeli az online fizetési biztonságot.

A program keretében került sor a 3-D SET megoldáshoz hasonló, 3-D Secure nevű, új globális hitelesítési technológia kidolgozására és jóváhagyására is. A 3-D Secure olyan könnyen bevezethető, globális együttműködésre képes fizetéshitelesítési megoldás, amely számottevően növeli a fizetési rendszer általános integritását. A Visa Authenticated Payment program a 3-D SET és a 3-D Secure technológia együttműködési feltételeinek megteremtésével gondoskodik arról, hogy a hitelesítés előnyeit valamennyi bekapcsolódó kártyabirtokos és elektronikus kereskedő élvezhesse.

A Visa International igazgatótanácsa a program nemzetközi kiterjesztését célzó kereskedelmi ösztönzőcsomagot is jóváhagyta. A csomag biztonsági elemeket és garanciákat nyújt a programban részt vevő - korábban csupán a fizikai világban működő és kizárólag hagyományos tranzakciókat bonyolító - elektronikus kereskedők részére.

Az elektronikus kereskedelem biztonságának fokozására indított Visa-kezdeményezés a számlainformációk védelmét és az üzleti gyakorlat fejlesztését szolgáló elemeket is tartalmaz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.