Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 28. 14:04

A Steam is dobja jövőre a Windows 7-et

Rossz hír a régi rendszert használó játékosoknak, akik szerencsére valójában nincsenek is annyira sokan.

A Valve hivatalosan is bejelentette, hogy 2024. január elsejétől a Steam szolgáltatás már nem támogatja a Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 rendszereket. A piac legnépszerűbb PC-s játékkliensét tehát nem fogják tudni használni azok a játékosok, akik ezeket a nyugalmazott operációs rendszereket használják továbbra is az eszközükön, holott már nem lehet elégszer hangsúlyozni, mekkora biztonsági kockázatot jelentenek az elavult, nem támogatott rendszerek.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A cég magyarázata szerint két nyomós indok is húzódik a döntés mögött: az egyik, hogy a Steam Chromiumon alapul, ami már nem támogatja a Windows fent említett, már elavultnak számító régi verzióit, illetve hogy a kliensnek a legfrissebb funkciókhoz egyben szüksége lesz az újabb funkcionális és biztonsági frissítésekre is, amik a Windows 10 és annál frissebb rendszereken érhetők el. 

A helyzet annyira nem tragikus, hiszen a Windows 7-et vagy 8-at használó játékosok elég kis szeletét jelentik a Steam felhasználói bázisának, a szolgáltatás februári hardver- és szoftverfelmérés szerint a felhasználók mindössze 0,09 százaléka futtatja a Windows 7-et, míg 1,43 százalékuk használja a Windows 7 64 bites verzióját. A Windows 8.1 esetében még alacsonyabb számról, mindössze fél százalékról beszélhetünk. 

A Microsoft idén januárban dobta rá a földet végleg a Windows 7, 8 és 8.1 verziókra, így a lépés annyira nem érhet váratlanul senkit sem.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról