Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 27. 11:00

A Qualcomm ad műholdas üzenetküldést az Oppónak és a Xiaominak

A Mobile World Congress (MWC) alkalmán kapva a Qualcomm bejelentette, hogy többek közt a Xiaomi, az Oppo, a Vivo, a Motorola, a Nothing és a Honor cégekkel fog együttműködni a szatelitkommunikáció elterjesztésében.

Androidos mobilgyártók impozáns sorával tervez együttműködni a Qualcomm, a chipszállító bejelentése szerint a Honor, a Lenovo, a Motorola, a Nothing, az OPPO, a Vivo és a Xiaomi számára fogja elérhetővé tenni a műholdas kommunikációt lehetővé tevő szolgáltatásait. A cég január elején beszélt először a kétirányú műholdas kommunikáción alapuló Snapdragon Satellite üzenetküldő szolgáltatásról, ami a Snapdragon 8 Gen 2 processzorokkal működő okostelefonokkal lesz használható, az Iridium Communications-szel kötött partnerségnek köszönhetően. A szolgáltatást a Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlettel felszerelt eszközök kezdik el támogatni az év második felében.

A friss bejelentéssel most derült ki a mobilgyártó partnerek listája, de további részleteket még mindig nem tudni arról, hogy pontosan mely készülékek fogják támogatni az új technológiát, és azok mikor jelennek meg.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A nagyobb vállalatok kitartóan ölnek energiát és pénzt a műholdas kapcsolat kiépítésébe, ami bár segít a rosszul (vagy egyáltalán nem) lefedett területek problémáján, a műholdak mégsem tudják pótolni a hagyományos mobilhálózati tornyokat, lévén a kínált sávszélesség szűkös. A csatlakozási lehetőség célja, hogy segítse a hálózat nélküli zónák felhasználóit, hogy elérjék szeretteiket és a különféle segélyszolgálatokat, amikor válsághelyzetben vannak.

Legutóbb a Samsung házatájáról érkezett a hír, hogy a technológiát új Exynos mobilprocesszorba fogja beépíteni, a hamarosan megjelenő Exynos Modem 5300 modem fogja lehetővé tenni, hogy a nagyon távoli területeken (vagy a katasztrófa sújtotta területeken, ahol a közművek le vannak tiltva) a felhasználók nem földi hálózatok (NTN) segítségével kommunikálhassanak a világgal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról