Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 4. 14:44

Már meg is van a CES egyik legérdekesebb kütyüje

A vizelet rengeteg dolgot elárul testünk egészségügyi állapotáról, ezt a piaci rést használná ki a Withings.

Az okosóráiról ismert Withings ambiciózus egészségügyi termékekkel is jelen van a Las Vegas-i CES expón, tavaly egy okosmérleggel vonult ki, idén pedig valami meglepőbbel. A tolaettbe ragasztható U-Scan nevű eszközzel a felhasználó lényegében egy otthoni vizeletlabort kap, miután a cserélhető kazettákkal működő eszközre rávizel. A fejlett technológia kapott hőérzékelőt, hogy a csészében landoló folyadékok közt különbséget tudjon tenni, illetve azt is képes azonosítani a mozgásérzékelőkkel, hogy ki az elkövető, ez azért fontos, hogy a mintavételkor ne keverje össze a család tagjait.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Aki komolytalannak gondolná a fejlesztést: a Withings négy évig dolgozott rajta, és 13 szabadalmat védett le hozzá. A Cycle Sync kazetta ki tudja mutatni többek közt a luteinizáló hormont (LH), a pH-szintet és a hidratáltsági szintet a vizelet fajsúlya alapján. Az értékekkel többek közt az is megmondható, hogy egy adott személy a menstruációs ciklus melyik szakaszában jár, vagy hogy elég zöldséget, illetve fehérjét fogyaszt-e.

A Nutri Balance patron emellett a ketonokat is mutatja, ez az a sav, ami akkor akkor keletkezik, ha szervezetünk zsírt bont le. A túl sok keton a vérben ketoacidózist válthat ki, ami egy súlyos állapot. A C-vitamin mérése pedig a vasfelszívódás állításában segíthet azoknak, akik felszívódási nehézségekkel küzdenek. A teszteredményeket wifin keresztül kapja meg az egészségügyi tippeket is megjelenítő Withings mobilalkalmazás, ezután a kazettát cserélni kell.

A cég hozzátette, hogy az eszköz megfelel a GDPR előírásainak. Az európai felhasználók az év második negyedévétől kezdve rendelhetik meg 500 eurós áron, ami jelenleg nettó 200 ezer forintot jelent. Az amerikai piacra való bevezetés egyelőre még több hatóság jóváhagyására vár, így a folyamat akár hónapokig-évekig húzódhat.

withings

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról