Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 24. 14:42

Régi motoros hagyja ott az Apple-t

A formatervezésért és a termékek csomagolásáért felelős Evans Hankey még hat hónapig van a cupertinóiaknál.

Miután az Apple kultikus egykori vezető tervezője, Jony Ive 2019-ben elhagyta a céget, a tervezőcsapat vezetését Alan Dye (emberi interfész tervezésért felelős alelnök) és Evans Hankey (ipari tervezésért felelős alelnök) vették át, akik évekig dolgoztak Ive felügyelete alatt. A Bloomberg értesülései szerint jövőre Hankey is távozik a fedélzetről.

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x)

A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x) A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

Hankey a cég hardvertervező csapatait vezette, olyan termékeken dolgozott, mint a Mac számítógépek és az AirPods fülhallgatók, ő felügyelt minden formai megoldást, a termékek csomagolását beleértve. Távozását a hét elején jelentették be a munkatársaknak, de a következő hat hónapban egyelőre még marad pozíciójában, hogy segítse a minél könnyebb átmenetet. Utódját hivatalosan még nem nevezték meg, de belsős források szerint egy korábbi vezető beosztású formatervező, Gary Butcher tűnik a legesélyesebbnek a feladatra.

A szakember távozása különösen fontos időszakban történik, hiszen az Apple az utolsó simításokat végzi saját kevertvalóság-headsetén, ami az eddigi híresztelések alapján jövőre mutatkozik be. Az Apple vezetősége és kulcsarcai más techcégekhez viszonyítva évek óta meglehetősen stabilak: a Steve Jobsot váltó Tim Cook 2011 óta áll a vállalat élén, de a Jobs-érában dolgozók közül többen is megtartották pozíciójukat.

apple_néni

a címlapról