Szerző: Koi Tamás

2022. október 4. 09:42

Hat településről kivonul a DigiMobil

A hazai mobilszolgáltatói szegmensben szokatlan lépésre szánta el magát a januárban tulajdonosváltáson átesett DigiMobil: a cég novembertől több bázisállomást is lekapcsol, mivel azok a továbbiakban nem működtethetők gazdaságosan.

Korábban viszonylag ritka jelenségnek számított, hogy egy mobilszolgáltató már meglévő infrastruktúrát elbontott anélkül, hogy kiváltotta volna valami újabb rendszerrel, a cégeket is érintő rezsipara (illetve egyes, utólag kissé átgondolatlannak számító bővítések) miatt ez a jövőben azonban könnyen megváltozhat. Máris itt az első fecske, a januárban a 4iG-hoz került DigiMobil idén novembertől hat kistérségi településen lekapcsolja adótornyait.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A szolgáltató tájékoztatója alapján Zádorfalván, Szilaspagonyon, Csákánydoroszlón, Baranyajenőn, Vasegerszegen és Jánosházán, illetve ezek körzetében szűnik meg a Digi mobilszolgáltatása november 1-től.

Amint azt a szolgáltatótól megtudtuk, az érintett állomások két okból is speciálisak, így egyrészt nem az elektromos hálózatra vannak csatlakoztatva, hanem dízelaggregátorral működnek, a tornyok üzemeltetési költsége ezért az üzemanyagárak elszállása miatt jelentősen megnőtt, fenntartásuk pedig a továbbiakban így már nem gazdaságos. Másrészt mivel 

Az intézkedés mindössze 15, az érintett településeken, illetve vonzáskörzetükben élő ügyfél előfizetését érinti.

Jelen helyzetben nem lenne különösen meglepő, ha nem ez lenne az egyetlen hasonló racionalizálási lépés szolgáltatói berkekben, így nem kizárt, hogy a Digin kívül a többi szolgáltató is lekapcsol itt-ott egy állomást vagy vivőt, bár ez a nagy operátorok esetében - a sokkal nagyobb spektrumkeret miatt - nem feltétlenül jelentkezik majd a hálózati lefedettség csökkenésében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról