Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 23. 13:39

Felszeletelték a Telekom 5G-jét a Hungaroringen

Alighogy levonult a Vodafone és a BME stábja a Hungaroringen, máris megjelent a Magyar Telekom és egy rakás partnere, hogy az 5G-ben rejlő lehetőségeket demózzák. Fontos különbség, hogy ezúttal többek között újságírók és egy miniszter is meghívást kapott az eseményre.

Erre a hétre is jutott 5G-s demonstráció a lassan téli álmába szenderülő Hungaroringen, ahol ezúttal a Digital Twin projekt keretén belül partnerek egész hada - köztük a Magyar Telekommal, a győri Széchenyi István Egyetemmel és a HUMDA Labbal (elnézést, ha valakit kihagytunk) - mutatta meg, hogy az új generációs mobilhálózatban milyen lehetőségek rejlenek. 

Az eseményről kiadott közlemény tömve van az olyan merész ábrándokkal, mint például

a nem is nagyon távoli jövőben akár egy valós Forma–1-es futamba is bárki bekapcsolódhat az interneten keresztül, hogy Max Verstappent vagy Lewis Hamiltont előzze a kanyarban.

A teszten ezúttal azért még nem F1-es versenyautók, hanem két túrautó száguldozott (és itt most a száguldozás kifejezetten hangsúlyos szerephez jut) a Hungaroringen, a rájuk szerelt szenzorok pedig egy szimulátorba továbbították a sebesség- hely- és egyéb telemetriai adatokat 5G-n keresztül. 

humda_dt

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Igazi kuriózum, hogy a Telekom itt helyezte először üzembe az úgynevezett 5G-Campus rádióhálózat szeletelés (slicing) technológiát, vagyis a versenyautók egy dedikált hálózati szeletet kaptak a Telekom által a Hungaroring körzetében egyébként május óta üzemeltetett publikus 5G-s hálózatából.

Ez az eljárás az 5G egyik meghatározó újdonságának számít, és a jövőben olyan, jóval földhözragadtabb területeket is megreformálhat, mint például az élő tévéközvetítések átjátszása - melynek szintén van némi köze a Hungaroringhez.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

2

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.