Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 13. 13:34

Még idén piacra kerül az LG feltekeredő kijelzős okostelefonja

Az eddig csak koncepciótelefonokban látott panellel szerelt eszköz LG Rollable néven debütál.

Feltekeredő kijelzős okostelefont villantott fel az idei CES-en az LG - noha elsőre úgy tűnt, több más gyártó hasonló bemutatóihoz hasonlóan mindössze koncepcióeszközről van szó, a gyártó egyik szóvivője a napokban a Nikkei Asiának nyilatkozva hivatalosan is megerősítette, az LG Rollable valódi, végfelhasználóknak szánt készülék, amely még a 2021-es év folyamán piacra kerül - műszaki részleteket azonban még egyáltalán nem tudni a telefonról.

lgrollable

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A feltekerhető kijelzős modellek a hajtogatható képernyővel szerelt okostelefonok evolúciójának következő lépcsőjét jelentik, amelyre az iparágnak, ha az eszköz idén valóban napvilágot lát, egészen gyorsan sikerült fellépni, hiszen a "hagyományos" összehajtható panelek irányvonala sem mondható még teljesen kiforrottnak. A feltekerhető kialakítás utóbbiakhoz képest kompaktabb, illetve az érzékeny paneleket jobban védő eszközöket hozhat, persze jó eséllyel a hasonló modelleknek is meglesznek a maguk gyermekbetegségei. Az LG-n túl egyébként már többek között az Oppo és a TCL is mutogatott kitekeredő panellel szerelt koncepcióeszközöket, ugyanakkor a piaci rajtra vonatkozó terveik nem ismertek.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 20. 00:42

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.