Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 13. 14:28

A termőföldek monitorozását segíti a Google-Alphabet új moonshot projektje

A Mineral néven rajtoló kezdeményezés guruló szenzorrendszereket vezényelne a földekre, a növények fejlődésének ellenőrzésére.

A mezőgazdászokat veszi célba legújabb "moonshot" projektjével a Google anyacége, az Alphabet X divíziója - a vállalat X részlegének szárnyai alól került ki többek között a magaslégköri internetszóró ballonjairól ismert Loon, sőt a hamarosan nyilvánosan használható önvezető autós fuvarszolgáltatást kínáló Waymo is. Az új Mineral névre hallgató projekt a növénytermesztést hivatott hatékonyabbá tenni különböző új eszközök fejlesztésével.

googmineral

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Ezek első prototípusa egy négykerekű, szenzorokkal megpakolt jármű, amely a megművelt földeken navigálva, kamerákkal és egy sor további érzékelővel gyűjt adatot a növényekről, amelyek fölött elhalad. A szerzett információkat a cég szakértői műholdas időjárásadatokkal vetik össze, majd azokból előrejelzési modelleket készítenek a növények várható növekedésére vonatkozóan. A Mineral csapata farmerekkel, mezőgazdászokkal együtt dolgozva igyekszik felmérni az iparág igényeit és problémáit, amelyekre tervei szerint hatékony megoldásokat kínál majd. A négykerekű rover tesztüzeme során a cég már most több gazdasággal együttműködik.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.