Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 14. 14:30

Terjeszkedik internetszóró ballonjaival Afrikában a Loon

A Google-anyacég zászlaja alatt dolgozó vállalat Mozambikban engedi fel legújabb ballonjait.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Afrika újabb régiójában bukkannak fel az Alphabet szárnyai alatt működő Loon internetszóró ballonjai, a vállalat Mozambik egyik szolgáltatójával, a Vodacommal lépett együttműködésre. A ballonok a megállapodás szerint az ország két tartományában nyújtanak majd online lefedettséget, ahol eddig a helyiek számára semmilyen szolgáltatás nem volt elérhető. A Loon csapata által fejlesztett, akár teniszpálya méretűre fúvódó, héliummal töltött ballonok 20 kilométeres magasságba emelkednek, így sem a madarakat, sem pedig a légi forgalmat nem zavarják. A magasban napelemmel operáló eszközök a földről kapott jeleket erősítik és továbbítják az alattuk fekvő régióba, egyenként akár ötezer négyzetkilométert lefedve 4G szolgáltatással. A vállalatnak nem ez az első projektje Afrikában, tavaly nyáron Kenyában is munkához látott.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.