Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 14. 14:30

Terjeszkedik internetszóró ballonjaival Afrikában a Loon

A Google-anyacég zászlaja alatt dolgozó vállalat Mozambikban engedi fel legújabb ballonjait.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Afrika újabb régiójában bukkannak fel az Alphabet szárnyai alatt működő Loon internetszóró ballonjai, a vállalat Mozambik egyik szolgáltatójával, a Vodacommal lépett együttműködésre. A ballonok a megállapodás szerint az ország két tartományában nyújtanak majd online lefedettséget, ahol eddig a helyiek számára semmilyen szolgáltatás nem volt elérhető. A Loon csapata által fejlesztett, akár teniszpálya méretűre fúvódó, héliummal töltött ballonok 20 kilométeres magasságba emelkednek, így sem a madarakat, sem pedig a légi forgalmat nem zavarják. A magasban napelemmel operáló eszközök a földről kapott jeleket erősítik és továbbítják az alattuk fekvő régióba, egyenként akár ötezer négyzetkilométert lefedve 4G szolgáltatással. A vállalatnak nem ez az első projektje Afrikában, tavaly nyáron Kenyában is munkához látott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról