Szerző: Voith Hunor

2015. április 23. 16:30

Nehéz évet zárt a HP Magyarország

Éves szinten komoly visszaesést szenvedett el a HP Magyarország forgalma, a vállalat nettó eredménye viszont stabil maradt, köszönhetően a magas eredményhányadú know-how szolgáltatások iránti igény megugrásának. A HP ketté válásával a hazai szervezet is külön egységekben fogja folytatni.

Jelentősen csökkent a HP Magyarország árbevétele tavaly, de összességében nincs ok a panaszkodásra – mondta el a vállalat itthoni vezérigazgatója, Gonda Gábor egy szűk körű sajtóbeszélgetésen. A forgalom egy év alatt mintegy ötödével, 81,5 milliárd forintra esett vissza, ez Gonda szerint alapvetően két tényezőnek volt köszönhető.

Csökkenő bevétel, stabil eredmény

Az egyik az exportmix átalakulása, a gyártásból származó bevétel ugyanis meredeken esett, a HP hazai gyártású szalagos tárolói iránti keresletcsökkenés miatt. Ezeket jelenleg Szombathelyen, nagyjából kétszáz embernek munkát adó üzemben gyártja a Jabil, a bevételt viszont a hazai HP három leánycégének egyike könyveli el. Ezt bevételi oldalon ugyan nem, nettó eredmény tekintetében viszont látványosan tudta ellensúlyozni a “tudásexport”. A HP hazai csapata ugyanis Európa-szinten nyújt informatikai és üzleti szolgáltatásokat, a tavaly duplájára hízó, megközelítőleg kétszáz fős, magasan képzett és tapasztalt projektmenedzseri csapatot pedig folyamatosan maximális “kapacitáson” pörög, jelenleg kizárólag külföldi projekteken.

A másik ok, hogy 2013-ban járt le az akkor futó EU-s támogatási ciklus határideje, és abban az évben a kormányzat egyre-másra írtak ki tendereket az állami szférában az addig fel nem használt támogatási keret elköltésére, ez pedig egyszeri, pozitív torzítást eredményezett. A nettó eredmény egyébként éves szinten stabil maradt (mintegy 6,5 milliárd forint), ami a magas hozzáadott értékű know-how szolgáltatásoknak köszönhető.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Magyarországon fontos területeken (PC-k, nyomtatók, szerverek, megoldások) Gonda elmondása szerint éves szinten viszonylag stabil maradt a forgalom, sőt, enyhe növekedést is sikerült elérni. A jövőben két piaci szegmensben lehet az eddiginél komolyabb jelenléte a HP-nak: a Wi-Fi access pointokra és szoftverekre specializálódott, a magyar piacon az elmúlt néhány évben komoly sikereket elérő Aruba felvásárlásával a hálózati részleg kaphat komolyabb lendületet, a nyomtatós divízió esetében pedig nem kizárt, hogy a vállalat a fénymásolóiparba is belekóstol.

Gonda Gábor

Komolyabb átalakulás terepe lehet az x86-os szerverek piaca. Egyik oldalon a Dell tökélte el, hogy piacszerzésre fog fókuszálni, a másik oldalon az IBM x86-os részlegét felvásárló Lenovo belépése mutat a kemény árverseny kibontakozása felé. Az új helyzetre Gonda elmondása szerint a hazai HP is reagálni fog, azonban megszerzett pozíciójából eredően nem kényszerül bele az adok-kapokba. Ettől függetlenül a versenytársak által jelentett üzleti veszélyt a cég nem becsüli alá - csupán helyén kezeli.

Ami a néhány hete a The New York Times által megszellőztetett, a publikus felhőszolgáltatási tevékenység esetleges leállítását illeti, Gonda Gábor kérdésünkre megerősítette, hogy a vállalat a privát és a hibrid felhőre fókuszál, ugyanakkor arról nincs szó, hogy a publikus felhőjét lekapcsolná a cég vagy korlátozná jelenlétét ezen a piacon.

HP Enterprise és HP Inc.

A vállalat összlétszáma minimálisan, 40 fővel emelkedett, így a HP Magyarországnál jelenleg 2439-en dolgoznak. Az informatikai szektort sújtó szakemberhiányt a cég – sok más piaci szereplőhöz hasonlóan – a felsőoktatás “lehalászásával” és folyamatosan bővülő, viszonylag nagy létszámot befogadni képes gyakornoki programmal próbálja megoldani. A HP közelgő ketté válása természetesen itthon is komoly változásokat fog előidézni, de azt már tudni lehet, hogy Gonda Gábor a magyar HP Enterprise-ért fog felelni, a HP Inc. (PC-k, nyomtatók és egyéb konzumer termékek) más vezető alá kerül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról