Szerző: Gálffy Csaba

2015. április 16. 12:30

Ilyen lesz a nagyvállalati HP arculata

A hamarosan induló új cég bemutatta új logóját és mesélt arról is, hogy milyen értékek mentén tervezi felépíteni az új márkát. Szuperminimalista lett az új logó, tényleg.

Bemutatta új vállalati arculatát a HP Enterprise, a HP szakadása után a nagyvállalati divíziókat öröklő utódcég. A szakadást követően a két új vállalat teljesen függetlenné válik egymástól, ennek megfelelően szükség volt a márkaarculatok terén is megjeleníteni ezt. A jelen állás szerint a HP Inc, amely a PC-s és nyomtatós vonalat viszi tovább, megtartja a jelenlegi brandet és logót, így a vállalati hardvereket és szoftvereket gyártó Hewlett-Packard Enterprise kap teljesen új arculatot.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az új logó meglehetősen egyszerűre sikerült, egy üres zöld téglalap, amelyet a cég teljes neve egészít ki, valamiért kötőjel nélkül írva. A bejegyzés szerint az egyszerűség nem véletlen, a cég szándékosan törekedett a minimalista arculati elemre, amely (az ilyenkor szokásos mese szerint) azt jelképezi, hogy "a céggel könnyű üzletelni, pontos a munkájában, mérnöki tevékenységében és innovációjában". A szuperegyszerű logó egyébként nem úttörő, a nagyvállalati ügyfeleket célzó cégek között viszonylag általánosnak számít, elegendő csak a Nokia Siemens Networks vagy az Alcatel-Lucent logójára gondolni.

Közel a szakadás

A HP kettéválása a vállalati informatikai piac egyik legnagyobb eseménye lesz idén. A gigacég ugyanis olyan hatalmas, mind munkavállalóinak számát, mind bevételét tekintve, hogy a két utódvállalat egyenként is befér majd a Fortune 50-es cégek listájára. A kettéválás ugyanakkor nem lesz olcsó, a cég előzetes becslése szerint a közvetlen költségek mintegy 2 milliárd dollárra rúgnak majd. A szakadás gazdasági indoklásáról és a két cég céljairól itt írtunk már részletesen.

A HP Enterprise vezetését a jelenlegi tervek szerint Meg Whitman megtartja magának, a HP Inc. vezetésében azonban csak igazgatótanácsi tagként vesz majd részt. A vezérigazgatóról egyébként pont a héten írta meg a Fortune, hogy a tech szektor leggazdagabb női szereplőjének számít, 1,3 milliárd dolláros személyes vagyonnal.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról