Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Ilyen lesz a nagyvállalati HP arculata

Gálffy Csaba, 2015. április 16. 12:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A hamarosan induló új cég bemutatta új logóját és mesélt arról is, hogy milyen értékek mentén tervezi felépíteni az új márkát. Szuperminimalista lett az új logó, tényleg.

hirdetés

Bemutatta új vállalati arculatát a HP Enterprise, a HP szakadása után a nagyvállalati divíziókat öröklő utódcég. A szakadást követően a két új vállalat teljesen függetlenné válik egymástól, ennek megfelelően szükség volt a márkaarculatok terén is megjeleníteni ezt. A jelen állás szerint a HP Inc, amely a PC-s és nyomtatós vonalat viszi tovább, megtartja a jelenlegi brandet és logót, így a vállalati hardvereket és szoftvereket gyártó Hewlett-Packard Enterprise kap teljesen új arculatot.

Az új logó meglehetősen egyszerűre sikerült, egy üres zöld téglalap, amelyet a cég teljes neve egészít ki, valamiért kötőjel nélkül írva. A bejegyzés szerint az egyszerűség nem véletlen, a cég szándékosan törekedett a minimalista arculati elemre, amely (az ilyenkor szokásos mese szerint) azt jelképezi, hogy "a céggel könnyű üzletelni, pontos a munkájában, mérnöki tevékenységében és innovációjában". A szuperegyszerű logó egyébként nem úttörő, a nagyvállalati ügyfeleket célzó cégek között viszonylag általánosnak számít, elegendő csak a Nokia Siemens Networks vagy az Alcatel-Lucent logójára gondolni.

Közel a szakadás

A HP kettéválása a vállalati informatikai piac egyik legnagyobb eseménye lesz idén. A gigacég ugyanis olyan hatalmas, mind munkavállalóinak számát, mind bevételét tekintve, hogy a két utódvállalat egyenként is befér majd a Fortune 50-es cégek listájára. A kettéválás ugyanakkor nem lesz olcsó, a cég előzetes becslése szerint a közvetlen költségek mintegy 2 milliárd dollárra rúgnak majd. A szakadás gazdasági indoklásáról és a két cég céljairól itt írtunk már részletesen.

A HP Enterprise vezetését a jelenlegi tervek szerint Meg Whitman megtartja magának, a HP Inc. vezetésében azonban csak igazgatótanácsi tagként vesz majd részt. A vezérigazgatóról egyébként pont a héten írta meg a Fortune, hogy a tech szektor leggazdagabb női szereplőjének számít, 1,3 milliárd dolláros személyes vagyonnal.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.