Szerző: Hlács Ferenc

2013. november 18. 09:32

Facebook login API-kat jelentett be a Microsoft

Új, Facebook Login API-kkal állt elő a Microsoft, Windows 8, 8.1 és Windows Phone 8 operációs rendszerekhez. A fejlesztői környezetek a fenti platformok alkalmazásainál is lehetővé teszik a Facebook azonosító használatát a bejelentkezéshez, valamint az appok információinak megosztását.

A Facebook-fiókunkat már jó ideje sokkal többre használjuk a puszta kapcsolattartásnál vagy a tartalmak megosztásánál. Profilunkat mára számos játékban és egyéb alkalmazásban használjuk belépési azonosítóként, de a fejlesztők is nagy hasznát veszik közösségi oldal statisztikáinak szoftvereik csiszolása során.

A közösségi oldal által kínált egységes bejelentkezésben rejlő lehetőségeket úgy látszik, a Microsoft is felismerte, ugyanis bejelentette Facebook Login API-jait Windows 8, 8.1 és Windows Phone 8 rendszerekre. A Windows App Builder és a Windows Phone Developer blogokról beszerezhető fejlesztői környezetek asztali operációs rendszerekre készülő verziója teljes értékű API letöltve azonnal használatba vehető, a mobilos változat viszont egyelőre béta állapotban van. A tesztidőszak a Microsoft szerint legfeljebb 60 napig tart majd, ezalatt pedig bátorítja a fejlesztőket, hogy próbálják ki a felületet, és küldjenek visszajelzést tapasztalataikról.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A lehetősséggel a cég nagy lökést adhat a platformra készülő alkalmazásoknak, a felhasználók ugyanis hajlamosak visszariadni egy-egy app kipróbálásától, ha azt látják, hogy ahhoz bejelentkezés szükséges. A Janrain 2012-es felmérése szerint például az amerikai válaszadók 92 százaléka azért hagyja ott az egyes weboldalakat, mert elfelejtette a hozzá tartozó jelszót vagy felhasználónevet. A közösségi oldal szerint amennyiben a Facebook Login funkció adott, azt a felhasználók 70 százaléka választja az adott app saját felülete helyett.

Az API-k segítségével a fejlesztők olyan opciókat építhetnek alkalmazásaikba, mint az egy gombnyomásra történő bejelentkezés a készüléken tárolt Facebook-azonosító használatával, a játékokban elért pontszámok, illetve egyéb információk megosztása, játék az ismerősök ellen,valamint az appon belüli fényképmegosztás. Számos cég tervezi az API-k alkalmazását, ilyen a Foursquare, valamint az Adobe is, amely Revel és Photoshop Express szoftvereibe építené be a funkciót, a szoftverrel készített képek könnyebb megosztása végett.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról