Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 12. 10:05

Kivonták a forgalomból a Dell értelmezhetetlen tabletjét

Nem tartozott a Dell legsikeresebb termékei közé az első Streak, a gyártó most búcsút is int a félig tablet, félig okostelefon megoldásnak.

Nem forgalmazza tovább, ezzel együtt weboldalán meglehetősen szokatlan módon búcsút is int a Streak 5-ös tabletnek a Dell. Az először még Mini 5 néven futó, majd később átnevezett, tavaly tavasszal bemutatott Streak 5-öt a piac nehezen tudta értelmezni - az eszköz táblagépnek kicsi volt, telefonnnak pedig nagy. A kütyü helyét a nagyobb, 7 hüvelykes kijelzővel ellátott Streak, illetve a Dell Venue okostelefonok (Venue, Venue Pro) veszik át.

Az 5 hüvelykes érintőkijelzővel ellátott Streak - tavaly nyáron - nem egészen fél évvel azután került forgalomba, hogy a PC-gyártó létrehozta az új eszközökre specializálódott részleget. A készülék paramétereit tekintve komplex kommunikációs megoldást kínált, ezzel együtt a Dell célja az volt a piacra dobásával, hogy egyfajta hidat képezzen vele a táblaszámítógépek és az okostelefonok közt.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az Android operációs rendszert futtató Streak multitouch vezérlésű érintőkijelzőt kapott, emellett a rendszer lelkét egy 1 GHz-es Snapdragon processzor adja. A készülékbe Bluetooth-modult, WLAN-vezérlőt és A-GPS helymeghatározót is építettek, emellett az előlapra és a hátlapra is került kamera (egy 1,3 és egy 5 megapixeles változat). A készülék gyárilag Android 1.6-os operációs rendszerrel érkezett, de később az operációs rendszer 2.2-rs verziójára is frissíthettek a felhasználók.

A Streak nem egészen egy hónapja tűnt el teljesen a tengerentúli boltok polcairól, akkor azonban még nem lehetett biztosan tudni, hogy mi lesz a termék további sorsa. Azt egyelőre nem tudni, hogy az életciklusa végéhez ért, mérsékelt sikert aratott készülék támogatása hogyan alakul majd a jövőben, de a Dell vélhetően elsősorban az újabb modellek platformfejlesztésére fókuszál majd.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról