Szerző: Dojcsák Dániel

2010. január 20. 15:11

Elsöprő siker a mobilnet

Egy év alatt közel megduplázódott, pontosabban 494 ezerről 933 ezerre nőt a mobilinternet-előfizetések száma. Igaz ebből 218 ezer előfizetést gyakorlatilag nem használnak. A mobilinternet előfizetésüket aktívan használók aránya 70 százalékkal, 715 ezerre nőtt 2009-ben - derül ki az NHH legfrissebb mobilinternet-gyorsjelentéséből.

A három mobilszolgáltató együttműködésén alapuló gyorsjelentés szerint decemberben a felhasználók mintegy 1,11 PetaByte (1,11 Mrd GB) adatot forgalmaztak, közel 93 ezerrel többet, mint az előző hónapban. Az adatforgalom egy év alatt az aktív felhasználók számának növekedéséhez hasonlóan, szintén 70 százalékkal nőtt. Ebből az derül ki, hogy az új felhasználók és a már meglévők szokásai átlagában nem térnek el egymástól.

Az egy előfizetőre jutó átlagos adatforgalom így értelemszerűen közel változatlan maradt, novemberhez képest év végére 1,53 GB-ról 1,55 GB-ra nőtt, s ugyanez a stagnálás mondható el a teljes évet figyelembe véve. Az egyetlen változás, hogy a három szolgáltató értékei kiegyenlítődtek, köszönhetően többek közt annak is, hogy eltűntek a valóban korlátlan ajánlatok a piacról. A Pannon növekedést könyvelhetett el az átlagos előfizetői adatforgalom terén (1,45-1,61 GB), a Vodafone ezzel ellenkezően csökkenést (1,79 GB-1,27 GB), míg a T-Mobile-osok szigorúan tartották az 1,43 GB-ot.

Az előfizetői számok tekintetében viszont csökkent a Vodafone és a T-Mobile is. A Vodafone 25,57-ről 24,72-re, a T-Mobile pedig 46,39-ről 45,93-ra esett. A hónap nyertese tehát a Pannon, ahol 28,04-ről 29,35 százalékra javultak az értékek. Ha viszont csak a forgalmazásban is részt vevő ügyfeleket tekintjük, akkor a Vodafone is javított 3 század százalékpontot, s csak a T-Mobile esett 32 századot.

Az NHH által havonta publikált jelentés képet ad a három szolgáltató mobilinternet-lefedettségéről is, mind százalékosan, mind pedig térképeken bemutatva a kül- és beltéri lefedettséget. A szolgáltatók általános szerződési feltételeiben (ÁSzF) szereplő, eltérő garantált le- és feltöltési sebességek alapján készült lefedettségi térképek és a gyorsjelentések részletes változatai az NHH honlapján érhetőek el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.