Szerző: Bányai György

2009. február 19. 10:59

Okosabbá váltak a Sony új Cyber-shot kompaktjai

A Sony nem kevesebb mint négy kompaktgépet jelentet be, melyek a gyártó Cyber-shot sorozatát erősítik. A négy kompaktot először a március 3-tól 5-ig nyitva tartó PMA kiállításon tekinthetik meg a Las Vegasba látogatók.

[HWSW] A Sony nem kevesebb mint négy kompaktgépet jelentet be, melyek a gyártó Cyber-shot sorozatát erősítik. A négy kompaktot először a március 3-tól 5-ig nyitva tartó PMA kiállításon tekinthetik meg a Las Vegasba látogatók.

A Sony új kompaktjain is jól látszik, hogy a felbontás "kötelező" emelése mellett már más utakat kell választania egy gyártónak a siker érdekében, okosabbá, sokoldalúbbá kell tenni a kisgépeket. A Sony új gépei egységesen 12,1 megapixeles képérzékelővel rendelkeznek, és mindegyikük igyekszik a lehető legtöbb, képkészítéssel kapcsolatos terhet levenni a használója válláról.


Sony Cyber-shot DSC-W230

A kompaktos felhasználási környezet javarészt emberek fotózásához kapcsolódik, ezért sem meglepő, hogy a Sony két, hagyományos építési sémát követő kompaktja, a Cyber-shot DSC-W230 és a DSC-W290, valamint a két rejtett optikás zsebgépe, a Cyber-shot DSC-T90 és a DSC-T900 nem nélkülözi az arcfelismerő autofókusz által hozzáférhető extrákat, illetve legtöbbjük az intelligens témaválasztót sem.


Sony Cyber-shot DSC-W290

A fényképezők mosolyidőzítésre képesek, szólnak, ha az exponálás pillanatában a csoport egy tagja becsukta a szemét, időzített felvételek elkészítésekor pedig bevárhatják a fotóst is. Az intelligens témaválasztó elemzi a képmezőt, melyhez nagy sikerrel párosíthatja a motívumprogramokat, aszerint, hogy ezek közül melynek beállítása passzol az aktuális körülményekhez. Ez a képesség a legkisebb modellből hiányzik, azonban kárpótolhatja a felhasználót, hogy a gyerekek és az idősek között a W230 a fókuszválasztás során képes különbséget tenni.


Sony Cyber-shot DSC-T90

A négyből három kompakt HD-videókat is készít, 1280x720 képkockás felbontásban és 30 kép másodpercenkénti frissítéssel. Ez alól csak a DSC-W230 kivétel, mely azonban a trióhoz hasonlóan rendelkezik optikai rázkódásvédelemmel. A kijelzők méretére sem lehet panasz, a 3,5 hüvelykes megjelenítőt tartalmazó T900-on kívül a maradék 3 hüvelykes kijelzőt tart a hátoldalon, de e panelek közül a T900-é és a T90-é érintésérzékeny is.


Sony Cyber-shot DSC-T900

Sorra véve az áprilistól megvásárolható gépeket, a négyszeres zoomra képes DSC-W230 ezüst, fekete, kék és piros színekben 200 dollár alatti áron, az ötszörös közelítést kínáló DSC-W290 250 dollárért, a négyszeres zoomos DSC-T90 300 dollárért, a szintén négyszeres zoomos T900-as pedig 380 dollárért vásárolható meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról