Szerző: Ady Krisztián

2008. március 20. 14:17

Vizuális szerkentyűkkel csinosíthatjuk a Google Dokumentumok táblázatait

Egyelőre csak a Google Dokumentumok táblázatait, hamarosan viszont akár más dokumentumainkat, és iGoogle oldalunkat is kicsinosíthatjuk a Google szerkentyűivel, gadgetjeivel. A szabadon felhasználható szkriptekkel grafikus, vizuális formába önthetjük adatainkat, melyek akár dinamikusan változhatnak is, annak megfelelően, ahogyan táblázatainkat frissítjük.

[HWSW] Egyelőre csak a Google Dokumentumok táblázatait, hamarosan viszont akár más dokumentumainkat, és iGoogle oldalunkat is kicsinosíthatjuk a Google "szerkentyűivel", gadgetjeivel. A szabadon felhasználható szkriptekkel grafikus, vizuális formába önthetjük adatainkat, melyek akár dinamikusan változhatnak is, annak megfelelően, ahogyan táblázatainkat frissítjük.

A galériába gyűjtött gadgetek között térképeket éppúgy találhatunk, mint üzleti információkat emészthetőbb formába öntő, dinamikus grafikonokat, melyek a Google Finance oldalain megjelenőkhöz lesznek hasonlatosak. A grafikonok nem csak az iGoogle oldalunkon jelenhetnek meg, de bármilyen oldalba beilleszthetők, megoszthatók.

A szerkentyűk hamarosan a Google Dokumentumok szövegszerkesztőjében és más alkalmazásaiban, illetve akár a keresőben is megjelenhetnek. A táblázatkezelő emellett további újdonságokkal is frissült, például e-mailben kérhetünk értesítést, ha valaki szerkeszti az adott dokumentumot, a változatás pedig kiemelésre kerül. Újdonság az oszlopok automatikus adatkitöltő funkciója is.

Google Gadgets

A Google módosított a Google Maps térképszolgáltatásán is, már nem csak a rossz helyen lévő érdekes pontokat (POI) rakhatják helyre a belépett felhasználók, de az Egyesült Államokbeliek, ausztráliaiak és új-zélandiak akár új pontokat is létrehozhatnak, bővítve a vállalat adatbázisát. Az adatok biztonságát log is védi, a módosítások előtti állapotot is megtekinthetjük és más közösségi szerkesztő oldalakhoz hasonlóan jelezhetjük , ha valaki visszaél a lehetőséggel.

A Google nem minden adat szerkesztését teszi lehetővé, a vállalat ellenőrzött helyei, közérdekű információk, például kórházak helye nem módosítható. Az érdekes pontokat javítók ugyanakkor módosíthatják a neveket, címeket, telefonszámokat, weboldal-címeket és leírásokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról