:

Szerző: roberto

2001. június 18. 21:03

Ogg Vorbis 1.0 RC1: tényleg vége az MP3-korszaknak?

Néhány nappal az mp3PRO bejelentése után a szabad világ is előrukkolt a saját mp3-alternatívájával. Az Ogg Vorbis szabvány és annak implementálása egy független fejlesztőkből álló csapat munkájának az eredménye. A céljuk ugyanaz volt, ami az MP3-é, egy jól használható tömörített audioformátum, de az MP3 jogi nyűgjei és a hozzá kapcsolódó szabadalmi díjak nélkül.

Az Ogg Vorbis tervezésénél egyébként az MP3-nál magasabbra tették a mércét, és néhány szoftvercég már el is fogadta az új formátumot, ilyen cégek például a Sonic Foundry vagy az AOL Time Warner's Winamp, a friss Linux disztribúciók pedig az Ogg Vorbis bétáinak kódolóprogramjait tartalmazzák az MP3-kódolók helyett. Ezen a hétvégén az Ogg Vorbis fejlesztői úgy döntöttek, hogy célegyenesbe fordulnak, ma jelent meg -- négy béta után -- az Ogg Vorbis 1.0 első kiadásra jelölt verziója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.