Szerző: Barna József

2001. június 14. 15:24

A netkávézók nem fiataloknak valók - állítja Taipei polgármestere

[Computex] Ma Ying Jeou, a tajvani főváros, Taipei polgármestere szerint az internetkávézók rossz hatással lehetnek a fiatalokra, ezért korlátozó intézkedések bevezetését tervezi a város. Az új szabályozás értelmében hétköznapokon iskolaidőben, illetőleg éjszaka a 15. évüket be nem töltött fiatalok kizárólag szülői felügyelettel látogathatják a kávézókat; és nem lehet cybercafét üzemeltetni általános és középiskolák 200 méteres körzetében. A rendelkezést be nem tartók komoly pénzbírságra számíthatnak.

A javaslat hátterében az áll, hogy a tajvani fővárosban felettébb elszaporodtak a netkávézók (jelenleg 268 működik Taipeiben), és a város vezetése szerint a fiatalok túl sok időt töltenek ezekben iskola helyett, után és éjszaka, ami meg is látszik az iskolában nyújtott teljesítményükön

A javaslat a héten kerül a képviselőtestület elé, mely várhatóan elfogadja azt. Amennyiben ez megtörténik, a kávézók üzemeltetőinek hat hónap áll rendelkezésére az előírt módosítások végrehajtására és az engedélyek beszerzésére. A polgármester azt reméli, hogy amennyiben a szabályozás beváltja a hozzá fűzött reményeket, más városok is követni fogják Taipei példáját.

a címlapról