:

Szerző: Barna József

2001. június 13. 21:04

PlayStation 2: konzol a Javából

[AsiaBizTech] A Sony ma jelentette be, hogy népszerű játékkonzoljának, a PlayStation 2-nek internetezésre is alkalmas új, merevlemezzel felszerelt változata az év végén már alkalmas lesz a Java VM (Virtual Machine) futtatására. Noha a Java egyre népszerűbb a hordozható eszközök (mobiltelefonok, PDA-k) gyártói körében, ez az első eset, hogy egy játékkonzolon lehetővé válik Java és i-Appli Java alkalmazások használata. A Sony feltehetően a Microsofttól való teljes elszigetelődés jegyében döntött a Java mellett.

Minthogy a Java VM a tervek szerint csupán az év végén lesz elérhető, a Sony máris szervezi azt a szolgáltatását, melynek keretében a konzolhoz kiegészítő merevlemezt (ezek 2001 júliusától lesznek elérhetőek) vásárló ügyfelek számára lehetővé teszi a Java VM későbbi ingyenes letöltését. Az év végétől pedig már a PlayStation 2-höz szánt HDD-k alapkiépítésben tartalmazni fogják a Java2-t.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.